dimarts, 12 de juliol del 2016

Els altres "encierros" dels "Sanfermines"


Aquests dies a Pamplona hi ha homes que els tenen més grans que els braus que corren esperitats camí de la plaça en això que diuen que és tan ancestral i anomenen "encierro"!

Molts homes van sobrats de testosterona i sembla que la sang se'ls concentra tant a l'entrecuix que no arriba a irrigar el cervell, o el que en queda, amarat d'alcohol i altres substàncies com deu estar. Per molts als "encierros" es tracta de ser molt mascle corrent entre els braus a risc de rebre una cornada o caure a terra i que els braus, i la resta d'animals, et passin per damunt!

Però els "encierros" més perillosos són els que massa noies viuen envoltades de nois amb les mans massa llargues i massa ganes d'"empitonar", que no ve de pit, sinó de "pitones" (puntes de les banyes dels toros) o com a mínim magrejar en el pitjor dels casos!

Les imatges de noies quasi nues entre braus sense noblesa són malauradament un clàssic dels "Sanfermines", una mena d'anunci de barra lliure, de teta lliure, on magrejar no només és permès, sinó que forma part del "tot inclòs" del pack complert que també deu incloure una bona dosi d'alcohol i desinhibició! També és trist que en massa ocasions les noies lleugeres de roba i de pudor que els nois alcen sobre les seves espatlles també vagin amarades d'alcohol...

Hi ha qui quan veu una ratlla, una d'aquelles línies vermelles que separen el bé del mal, prefereix saltar-se-la, quan no esnifar-la directament, i travessant-la perillosament! La pitjor cara dels "Sanfermines" són els abusos sexuals que tenen en la seva versió més "soft" els tocaments abans d'escrits però en la més "hard", la violació!

Anys enrere patia pels turistes despistats, inexperts i/o beguts que s'interposaven al camí dels braus a la plaça; aquests darrers anys pateixo per les noies i el risc que tenen de patir les cornades i envestides d'uns homes que han descobert que als "Sanfermines" si cal ells tenen més collons que els braus, però no per córrer al seu costat als matiners "encierros" sinó per empaitar i engrapar noies!

No són pocs els esforços que fa l'Ajuntament de Pamplona per eradicar aquestes execrables conductes, però per molts, per massa gent els "Sanfermines" són encara avui sinònim de quelcom més que festa i tradició: són sinònim del tot s'hi val, també tocaments i agressions, un reducte per a masclistes passats de voltes i alcohol...

A banda de la "media" i el "calcetín" als "Sanfermines" cal anar-hi, sobretot, amb el cap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada