dijous, 21 de juliol del 2016

10 vots orfes

El diputat Francesc Homs al Congrés. reconeixerà la paternitat d'algun dels 10 vots orfes? Foto: EFE

Ballen deu vots, deu vots orfes! Els 10 vots de més que van tenir l'elecció de les vicepresidències de la mesa del Congrés de Diputats del PP i Ciudadanos i que sembla que pertanyen, segons va reconèixer, amb la boca petita el propi Partit Popular, a CDC, PNV i Coalició Canària, tot i que de moment cap d'ells en reconeix la paternitat.

Aquests dies el diputat de CDC Francesc Homs ha jugat, presumptament, a tirar la pedra i amagar la mà, no només abusant del seu silenci, també d'un argument en el que s'ha amagat quan l'ha trencat: el vot és secret.

La setmana passada, en la roda de contactes de Rajoy amb els líders dels diferents partits al Congrés, Francesc Homs i CDC van reunir-s'hi discretament, sense convocar els mitjans de comunicació ni per recollir la foto de rigor de la trobada, ni per una posterior compareixença de premsa: la discreció és una virtut, però a vegades no sé on acaba la discreció i on comença l'estupidesa...

El vot és secret, si convé i quan convé, naturalment, i nosaltres no som estúpids! Si la torna de la cessió d'algun vot de CDC als interessos del PP és la constitució del grup parlamentari propi (amb tot el que això suposa políticament i econòmicament) doncs millor explicar-ho amb llums i taquígrafs, amb transparència i claredat, doncs bé deu ser un interès ben legítim, no?

Fer-ho d'aquesta manera dissimulada, com qui no vol o com si no anés amb ells, no genera ni inspira massa confiança. La política és pacte, fins i tot amb qui t'ha portat als tribunals! La política és complexa i en el joc d'interessos poden convergir interessos i pactes, aparentment, antinaturals! Cert és que, en segons quins aspectes, CDC i el PP no sempre han estat massa allunyats!

L'antiga Convergència tenia entre els seus atributs (valoreu vosaltres si virtuts o defectes!) el pactisme i el peix al cove; la nova Convergència, el PDC, diu haver superat el sobiranisme i abraça ara l'independentisme per evitar, diuen també, ser fagocitada per una ERC més expeditiva en tots els sentits (en relació al procés i a la independència i en relació a què fer a Madrid!). Hi ha qui afirma que ara, amb aquesta jugada, CDC ha recuperat el pactisme, si és que l'ha abandonat, o ens ho ha semblat, alguna vegada...

Ja sabem que al final tot, i tothom, té un preu, i si no tard o d'hora algú l'hi posa! És aquest el preu del grup parlamentari propi al Congrés per a Convergència? El vot és secret, les explicacions haurien de ser públiques, clares i, a ser possible, sinceres! No per mi, que no els vaig votar, sinó pels qui sí van fer-ho! Ben explicat segur que la majoria ho entenen, i fins potser alguns ho aplaudeixen!

Reconeixeran Francesc Homs i CDC la paternitat d'algun d'aquests 10 vots orfes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada