dimarts, 15 de juliol del 2014

Alemanya guanya el Mundial de Futbol de Brasil 2014; Messi haurà d'esperar...


Abans del partit la realitat, la meva realitat sobre la final del Mundial de Futbol de Brasil 2014 era aquesta: volia que guanyés Argentina però, en cas de fer-ho, apostaria per Alemanya!

No sé si el futbol deu coses a equips i/o jugadors... Hi ha qui diu que "el futbol li deu una Copa d'Europa a l'Atlético de Madrid", també que el futbol li deu, encara, un Mundial a Leo Messi, però amb tanta o més justícia el futbol li devia, també, si acceptem aquests altres deutes, un Mundial a aquesta Alemanya, a l'Alemanya de Joachim Löw.

Des que el 2006 el tècnic alemany es fes càrrec de la selecció, just després del Mundial de Futbol que es va disputar a Alemanya, i en el que la selecció aleshores entrenada per Jürgen Klinsmann fes un tercer lloc, eliminada per Itàlia, la campiona, a semifinals, la regularitat d'aquesta selecció ha estat notable:
Li faltava a aquest equip de Joachim Löw la cirereta, i sense cap mena de dubte aquest Mundial és un títol totalment merescut!

I no només per trajectòria, també per joc, per la solidesa que al llarg de la competició ha demostrat, i sobretot pel gran partit que va fer contra l'amfitriona Brasil.

Esportivament la victòria d'Alemanya en aquest Mundial de Brasil 2014 és incontestable...

Saldat el deute alemany, veurem si el futbol decideix, d'aquí a quatre anys, saldar el que pugui tenir amb Leo Messi. Messi, que en aquest Mundial ha fet com en el Barça darrerament, anant de més a menys, tot i que va jugar una bona final i fins i tot va tenir oportunitat de decantar-la... La proclamació com a millor jugador del Mundial de Futbol 2014 sembla, però, excessiva, s'entén que és un premi de consolació!

Messi ja ha plantat la seva selecció en una gran final; ara només li cal guanyar un gran títol amb l'"albiceleste" per allunyar-se, si pot, de l'allargada ombra de Maradona.

Potser sí que el futbol li segueix devent un Mundial a Leo Messi, però aquest, en cas de guanyar-lo Argentina, hagués estat també el Mundial de Javier Mascherano! El "jefecito" ha estat enorme reivindicant-se al mig del camp!

El problema de Messi és que el futbol sembla tenir massa deutes, amb massa equips i jugadors, per saldar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada