divendres, 11 de juliol del 2014

El vídeo de la setmana: Brasil 1 - Alemanya 7


A l'espera de la gran final, que jugaran Alemanya i Argentina, el partit d'aquest Mundial de Futbol de Brasil 2014 és, avui per avui, el de la dolorosa eliminació a les semifinals d'una impotent Brasil contra una imponent Alemanya.

El resultat final és dels que fan mal, 1 a 7, dolor afegit al 0-5 de la primera part, a la sensació d'impotència i sobretot al fet que semblava que una hipotètica, i més que possible, victòria de Brasil podria mitigar els problemes socials i de pobresa que el país pateix...

El futbol transcendeix més enllà de l'esport, ho sabem, per bé i per mal... Simbolitza aquest resultat la manca de pietat d'una potència política i econòmica, la tot poderosa Alemanya, contra un país amb grans desigualtats i necessitat d'estímuls positius com Brasil?

Havia de reduir una marxa Alemanya en la seva intensitat ofensiva a la segona part o, com deia Guardiola quan entrenava al Barça, la millor manera de respectar esportivament al rival és seguir mantenint la competitivitat i la intensitat fins al minut 90?

El futbol és un esport, però en un Mundial de Futbol, com en uns Jocs Olímpics, la política i l'economia d'un país semblen també estar en joc, pendents de la capritxosa pilota!

Com va dir Boskov: futbol és futbol!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada