dijous, 25 d’octubre del 2012

Les #FiresGirona, amb un ou i una castanya!

Cartell de les Fires de Girona 2012. Imatge: Ajuntament de Girona

Aquest proper divendres, dia 26 d'octubre, el periodista Rafel Nadal obrirà, oficiant de pregoner, les Fires i Festes de Sant Narcís 2012.

Les d'enguany són unes Fires precedides pel ball d'enquestes, debats i discussions sobre el seu model i la seva durada, fins i tot per la possibilitat, escampaven alguns rumors, de canvi de denominació per Festa Major de Girona.

Un dels punts calents del debat previ ha estat l’espai de les Barraques de La Copa, tan pel que fa a la seva durada, allargada el segon cap de setmana gràcies a la implicació i finançament de comerciants i hotelers, davant la voluntat del govern municipal de mantenir-les només durant set dies, i sobretot per l’exclusió d'organitzacions sindicals i polítiques, que ja no han pogut optar a tenir barraca per Fires.

Les Barraques ja van ser notícia l’any passat arran del tancament, per part de l’ajuntament, de les Barraques de la UGT i l’Atletisme Girona per servir alcohol a menors d'edat. Veurem què passa enguany amb l’aplicació del reglament, però en tot cas, convé seguir insistint en trencar, com es va fer l’any passat des de la publicació Endoll d'Orella Activa els tòpics de les Barraques.

El debat sobre el model de les Fires de Girona, barraques incloses, segueix obert, ha de seguir obert i sens dubte les d'aquest any hi afegiran nous arguments en tots els sentits.

Una polèmica ja superada és la del cartell de Fires, que l’any passat es va allargar ben bé fins a finals d'any per l’ús indegut, per part de l’autor del cartell (aquell de la rentadora i la gàbia) d'imatges subjectes a drets d'autor.

Enguany el cartell, molt diferent al de l’any passat (s’hi assembla “com un ou a una castanya”), destaca per la seva simplicitat de formes i cromàtica, una imatge que a primera vista pot semblar més pròpia del concurs de gots de les Barraques que no pas del cartell de Fires, però que fa precisament de la seva simplicitat, la seva força!

Debats i polèmiques a banda aquest divendres comencen les Fires i Festes de Sant Narcís 2012. Gaudiu-les, gaudim-les!

Bones Fires a tothom!

Article publicat a GironaInfo.cat el passat dimarts 23 d'octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada