dimecres, 31 d’octubre del 2012

El 32 Premi Just M. Casero, per a dues escriptores!

Anna Altisén I Mar Bosch, finalista i guanyadora del 32 Premi Just M. Casero. Foto: Roger Casero
Arribem de Fires xops a la Sala La Planeta ignorant encara que la veritable pluja encara està per caure... pluja de talent!

A La Planeta si fa o no fa els sospitosos habituals, gent fidel al premi, a la Llibreria 22, a en Just o a les tres coses! Autoritats, les necessàries, que no sé mai si justes, però en tot cas uns premis, enguany, que per fortuna no han alterat cap agenda pre-electoral; no són aquests uns premis per a figurar, ni per a figurants...

En Guillem com sempre fa de de Guillem, fins i tot quan rebateja en Just Manuel Casero per en Just Maria Casero... tantes vegades que ell ha rectificat a tanta gent, que interpreten la M. per Maria, no pel menys habitual Manuel... Te recuerdo amanda...

El primer ruixat de talent és circense: Escarlata Circus fa una breu, però brillant actuació, un fragment de l'espectacle que més endavant es podrà veure també a Girona. El documental que es projecta sobre els seus 25 anys mostra que res del què més endavant diuen a l'espectacle és gratuït: hem de trencar les cadenes!

M'agrada molt la manera de llegir l'acta en dos actes, situant al bell mig la valoració del jurat sobre les dues obres guanyadores, sense desvetllar-ne quina en serà la finalista i quina la guanyadora. Les paraules d'en Fonalleras no només radiografien les obres, també fan venir gana de llegir-les en format llibre!

Segon ruixat: el talent del jurat no és només pèl què voten, és també per com s'expliquen!

Finalment en Guillem llegeix el veredicte del jurat: "Quan vaig deixar de ser natura lleugera" de la barcelonina Anna Altisén és l'obra finalista. I "Bedlam. Darrera les hores càlides" de la gironina Mar Bosch Oliveras és l'obra guanyadora del 32è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero.

L'obra guanyadora té la publicació assegurada, la finalista l'haurà de batallar! Les missives d'en Guillem en pro de la publicació de l'obra finalista no aprovarien cap examen de subtilesa, diu el què ha de dir i a qui ho ha de dir, que prou sap, ell, que és gat vell, que qui es dóna per interpel·lat no farà més del què pensi que ha de fer... Però per en Guillem no serà!

L'anyada ha estat bona: 54 obres presentades; la collita fa molt bona pinta... Tan de bo puguem gaudir d'ambdós llibres; sembla que de talent, ni a l'Anna ni a la Mar els n'hi manca... (tercer ruixat)

Repartides les felicitacions, saludats els amics i coneguts i petonejada la família toca anar a casa que és tard i vol ploure!

Bé, que és tard i encara plou...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada