divendres, 12 d’octubre del 2012

La mala educació de Wert

A diferència d'altres ministres, com Gallardón, "soft" per fora, "hard" per dins, a José Ignacio Wert se li entén tot...

I si dies enrere va dir que l'l'escola catalana fomenta l'independentisme  no sorprèn que l'altre dia es despatxés a gust, responent al diputat socialista Francesc Vallès, que el seu interès és espanyolitzar els alumnes catalans!

El model d'immersió lingüística de Catalunya sembla ser el gran cavall de batalla de Wert, el Ministeri d'Educació i, al cap i a la fil el Partit Popular, que fins i tot es plantegen trencar-lo i subvencionar escoles que ensenyin només en castellà.

El què Wert i el PP volen fer amb l'educació a Catalunya no és res de nou, no és res que no hàgim vist, ni viscut i patit abans, i encertadament Francesc Vallès va recordar-nos-ho en la seva intervenció:

"Mire, cuando oí sus declaraciones me acordé enseguida de la escuela nacional católica tan bien reflejada en el Florido Pensil. Lo Recuerda, Sr. Ministro? Recuerda aquello de la formación del Espíritu Nacional? Aquel sistema educativo de la posguerra española, basado en el dogmatismo, la imposición de la autoridad mediante la disciplina y la adquisición de conocimientos por memorización, sin permitir la más mínima posibilidad de cuestionamiento ni crítica."

El PP no només vol recentralitzar l'Estat, també vol arrancar-ne la seva pluralitat i, com en temps no tan pretèrits, fer de la diversitat poc més que folklore!

I sí, tornar al Florido Pensil... i que a Catalunya es celebri el dia de la Hispanitat com es feia antuvi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada