divendres, 15 d’octubre del 2010

Aigua per sortir del pou! Amics de Boulimbou #BAD2010

Si podem veure una gota, podem estalviar-la! Foto: Twitxr Roger Casero

Aigua! Avui, el tema és l'aigua, en motiu del Blog Action Day 2010.

Em sembla oportú, avui, parlar-vos d'una entitat de codesenvolupament sene-saltenca que vaig conèixer fa un parell d'anys: Amics de Boulimbou.

Tal i com ells mateixos d'autodefineixen, Amics de Boulimbou "és una associació no governamental, sense ànim de lucre, fundada al gener de l'any 2007, amb l'objectiu de recolzar al poble senegalès de Boulimbou en la creació d'una cooperativa agrícola que impulsi el seu desenvolupament socioeconòmic. Des d'aquest blog s'anirà informant de les actuacions realitzades i es procurarà realitzar una tasca de sensibilització envers els valors de la cultura africana."

Indubtablement un element clau del seu desenvolupament és l'aigua, com a element bàsic ja no només per a la cooperativa agrícola, sinó també per a la pròpia subsistència: al mes de febrer publicaven al seu bloc:
"Sembla que els resultats són sorprenents! i es pot quasi afirmar que a partir del Juliol d’aquest any 2010, els habitants de Boulimbou ja podran disposar d’aigua canalitzada i no s’hauran de desplaçar i fer grans esforços per aconseguir-la."

I en aquest sentit les notícies del mes de juliol d'enguany van ser molt positives, van ser unes autèntiques ALEGRIES!:

"Aquests darrers dies, hem rebut algunes fotografies de Boulembou que ens han omplert de joia. Són aquestes que adjuntem i comentem. La primera és la del dipòsit acabat i funcionant. L’empresa l’ha acabat en el temps previst, abans de l’arribada de l’estació de les pluges i l’han decorat amb aquests colors tan alegres que fan que sigui, a més de molt útil el dipòsit mes glamurós de l’Africa occidental. Aquesta imatge és la constatació d’haver arribat al final de la 2a. Fase del projecte hídric. Ara ja comencem a treballar per preparar la tercera fase, la darrera del projecte, on, com a objectiu principal la construcció de les infraestructures per fer possible l’establiment d’horts familiars i comunitaris amb l’objecte d’augmentar les collites de cacahuet i hortalisses i, de retruc, les rendes familiars. El que s’ha aconseguit fins ara es molt i si poguéssim fer la última part, ja seria fantàstic."

Com podem veure l'aigua és un element imprescindible en el desenvolupament econòmic d'aquest poble... ho és de fet en qualsevol poble... Penso en el meu poble, Sarrià de Ter: li devem molt a l'aigua; el riu que travessa el nostre poble no només ens aporta part del nom (Ter), ens ha aportat i aporta desenvolupament econòmic, industrial, cultural, patrimonial, històric, social...

Aigua pels Amics de Boulimbou, aigua per Boulimbou per, a través del curs de l'aigua, desenvolupar el projecte d'horta, apropar l'aigua per al consum domèstic, generar activitat econòmica...

En definitiva, aigua per sortir del pou!

Bons feina, Amics de Boulimbou!


Blog Action Day 2010: Water from Blog Action Day on Vimeo.
Aigua! Tanta que n'hi ha i, com d'altres béns, que mal repartida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada