dijous, 7 d’octubre del 2010

La Maret de Salt, d'okupes a emprenedors! @viverlamaret

Foto: Okupació

Als anys '90 La Maret de Salt era una de les indispensables localitzacions del moviment okupa gironí i català. L'antiga fàbrica de pernils era un dels grans nuclis d'activitat del moviment okupa gironí, tot un referent del moviment squatter, com bé retrata Jordi Arbonès "Nif" en aquest article a la Revista de Girona (pdf, 6pàg).

Ara, quasi dues dècades més tard, La Maret de Salt vol ser un referent de l'emprenedoria gironina i catalana, amb el Viver i Centre d'Empreses La Maret.cat.


Avui dijous 7 d'octubre el Viver d'Empreses La Maret.cat es presenta públicament en una inauguració que servirà, també, per anunciar el 1r Concurs d'Emprenedoria La Maret.cat.

El Viver d’Empreses La Maret.cat és una iniciativa col·laborativa entre l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salt, l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AjEG), Solventa 6Serveis Integrals d’Emprenedoria, Spira Comunicació, la Delegació de Girona del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i Plataforma Educativa.

Aparentment antagònics, l'emprenedoria empresarial i el moviment okupa potser comparteixen més del què semblaria: l'actitud de llençar-se a la piscina, de mullar-se, d'arriscar... per transformar l'entorn, naturalment des de posicionaments ideològics diferents; uns amb l'economia com a mitjà, els altres per canviar precisament el model social i econòmic...

Okupes i emprenedors... em pregunto si alguns dels primers no hauran acabat essent dels segons...o viceversa...

Emprenedores, emprenedors, La Maret.cat us espera; ocupeu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada