dimarts, 19 d’octubre del 2010

Proposem bonificacions de taxes i ens venen una pel·lícula

Un setembre més, i aquest ja és el quart, el grup municipal del PSC de Sarrià de Ter hem proposat a l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2011 una sèrie de bonificacions a la taxa d'escombraries, que es concreten en:

- Bonificació 25%: joves emancipats menors de 30 anys, famílies nombroses, famílies monoparentals
- Bonificació 15%: ús de la deixalleria comarcal (proposta de mínim 6 vegades)
- Bonificació 90%: petits industrials i comercials que disposin d’una certificació ambiental (ISO 14000 o EMAS o Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental)
- Bonificació 30%: petits industrials i comercials que acreditin l'inici del procés per obtenir una certificació ambiental (ISO 14000 o EMAS o Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental)
- Bonificació 40%: petits industrials i comercials que acreditin selecció i tractament propi de la FORM i restes vegetals

Jo confiava que, després del desmentiment que el govern va haver de fer el passat mes d'abril sobre la nul·la utilitat del carnet de la deixalleria, ara li donarien la utilitat que d'altres municipis li dónen: la bonificació de la taxa d'escombraries. Però res de res, la nostra proposta ha estat, novament, descartada pel govern...

En comptes d'això el govern ens ven la pel·lícula que anant a la deixalleria ens convida al cinema! Com vaig expressar al Twitter, "No era ben bé això però RT @pscsarriadeter: Sarrià apuja els tributs un 2 % i premia l´ús de la deixalleria (DdG) http://ht.ly/2Pikz"

Sobre aquesta qüestió també s'expressava, encertadament, l'amiga i companya de grup municipal Assumpció Vila, qui escrivia dies enrere al seu bloc:

"El regidor Roger Casero també va demanar perquè no s’emeten els carnets de la deixalleria, l’ús de la qual pot servir de barem de bones pràctiques medioambientals i permeti obtenir una bonificació de la taxa d’escombraries, una política similar a la dels pobles veïns que també utilitzen la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter. L’’alcalde va contestar que a Sarrià de Ter ja fèiem recollida selectiva. No va pas dir que s’ho estaven rumiant, que pensaven implementar-la, no, va dir que la recollida tenia un alt cost.

Pel diari i la ràdio ens assabentem que si efectuem diverses visites a la deixalleria, obtindrem una entrada per anar als Ocinema. Doncs mira que bé, només els falta triar la peli. Sembla que la iniciativa ha estat de la regidora de Medi Ambient, però el seu coneixement de fiscalitat és discutible. Davant d’una subvenció, el ciutadà te dret o bé a que se li bonifiqui la taxa, o bé a rebre l’import equivalent al regal que es proposa. O es que potser ha oblidat que un Ajuntament és una administració pública i no un supermercat?"

El resultat de tot plegat és que l'altre dia amb la Sira i les nenes vam anar a la deixalleria i l'operari ens va fer omplir un formulari del Consell Comarcal per a tenir el carnet de la deixalleria (carnet que no és el del cinema!, aquest no sé què en faré!) i ens va dir que ens serviria per estavliar-nos diners del rebut de l'aigua (dins el qual es cobra la recollida i tractament d'escombraries). Jo li vaig dir que a Sarrià de Ter aquesta bonificació no s'aplicava i ell, amb bon humor, va respondre: "és que a Sarrià de Ter sou molt rics!"... I jo vaig marxar tot pensant: "i a vegades sembla que ens tractin com si fóssim rucs!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada