dissabte, 16 de maig del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Hallelujah"


El risc d'una versió
, risc per l'original, és que la versió sigui una cançó millor que l'original versionada!

Per alguns la cançó d'avui entraria en aquesta categoria, però tot i reconeixent que una de les versions és sublim, quasi tan o igual (si voleu) com l'original, no la supera!

El cert és, però, que Jeff Buckley va fer-se tan seu, guitarra en mà, l'"Hallelujah" de Leonard Cohen que hi ha qui es pensa que és una cançó seva... El fil d'aquesta cançó uneix dos grans músics de vides musicals oposadament longeves, llarga i eterna de la del poeta Leonard Cohen, curta i bipolar la del cantautor Jeff Bucley, ambdues, però carregades de talent!

La versió de Jeff Buckley, però, s'alimentava també de la que anys abans havia fet un altra figura majúscula de la música contemporània, el multi instrumentista i productor, membre de la Velvet Underground, John Cale, piano en mà...

I de totes aquestes versions, la de Cale i la de Buckley, va beure la versió del cantant canadenc Rufus Wainwright , interpretada a l'estil de John Cale, i popularitzada anys més tard per la pel·lícula Shrek.



Altres músics i grups també han versionat aquesta enorme cançó, com Bob Dylan o Lagartija Nick, però avui ens quedarem només amb l'original, naturalment, i només una de les versions, la de Jeff Bucley, músic que, com tants altres, va morir massa jove, tot i que no massa tard per deixar-nos un bon llegat musical...

Al·leluia!





pd: major risc per una gran cançó com aquesta, però, és que la referència sigui "Shrek song"!

També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



 I la setmana vinent no estarem per romanços!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada