divendres, 11 de novembre del 2022

"Sens dubte, el llop no odia l’ovella...” L'aforisme de la setmana. Any Joan Fuster


M'agradaria tornar a veure la pel·lícula "Los lobos no lloran", o potser millor, llegir el llibre, l'autobiografia homònima de Farley Mowat, que la va inspirar.

D'aquesta pel·lícula de principis dels anys vuitanta, que recordo vagament, en tinc present dues coses: que estava refredat com una sopa i que, em sembla, deuria ser de les primeres que vaig veure sense anar-hi acompanyat de la meva mare, sí del meu germà...

La pel·lícula naturalment gira al voltant de la figura dels llops i allà no són cabres o ovelles, sinó caribús el que apareixen esquarterats; s'hi tracta la naturalesa del llop, també la de l'home, i en aquest sentit en pren encara més aquest aforisme de Joan Fuster:
"Sens dubte, el llop no odia l’ovella quan la devora. Siga com siga, la devora."
A diferència del llop, l'home sí que odia, a vegades, el que devora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada