dimecres, 7 de juliol del 2021

L'aire que respira l'Àngel de la Catedral

Fullejava l'altre dia un exemplar del Punt Diari de l'estiu de 1979. És molt entretingut fullejar diaris antics, i no només per les notícies i personatges que hi surten, també per la cartellera de cinema, la graella de la programació de televisió, molt més curta que l'actual, i pels anuncis classificats.

Passant pàgines em va sorprendre un macro anunci immobiliari de Montjuïc, sector de Girona que aleshores s'estava urbanitzant, deixant enrere el seu passat erm i de refugi de barraques, adossades al castell que presideix la muntanya.

El reclam de l'anunci avui també seria molt actual: "Ha pensat què vol dir viure a 2 minuts del Centre de Girona i respirar el mateix aire que l'Àngel de la Catedral?"

A l'anunci fins i tot s'ofereix un estudi per una prova de franc per un cap de setmana o 3 dies, i a banda de l'estació i el tren de rentat, en dos minuts, els mateixos que per baixar al centre de Girona, s'informa de l'estat del temps amb dades comparades entre la ciutat de Girona i el Parc de Montjuïc!

A jutjar per com s'ha urbanitzat, des d'aleshores, la muntanya de Montjuïc de Girona, són moltes les persones i les famílies (més de 2.700 habitants) que hi han cercat, entre d'altres atractius, respirar el mateix aire que respira l'Àngel de la Catedral.

Altra cosa és si avui l'aire que respira l'Àngel de la Catedral, també la resta de gironins i gironines, és tan net i pur (?) com el que l'anunci deia que respirava fa 42 anys... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada