dimarts, 6 de juliol del 2021

Esmena a la totalitat


Ahir em vaig descarregar l'informe de la meva vida laboral. A dia d'avui els dies computables per a prestacions econòmiques de la Seguretat Social són 9.595, que representen 26 anys, 3 mesos i 9 dies.

Tot i que ja havia treballat abans, sense contracte, el meu primer contracte laboral, a jornada parcial i com a subaltern, és de finals d'octubre de 1993. I des de principis d'abril de 1995 que estic treballant, quasi ininterrompudament, a jornada sencera.

Als meus 47 anys, estrenats tot just avui, en porto més de 26 treballant, més de la meitat de la meva vida, com moltes i molts de vosaltres, ho sé, i compto que encara me'n queden uns 20 més abans no em jubili; aleshores se suposa que portaré més del 68% de la meva vida treballant i cotitzant, i aquests dies el govern espanyol m'està dient que podré triar entre treballar més, o cobrar menys de pensió, quan pugui jubilar-me...

Entenc la complexitat del sistema, i que la demografia i l'economia no hi ajuden, però la perspectiva no és massa bona, ja no per albirar una jubilació daurada, sinó mínimament digna!

L'esmena a la totalitat però, no és només per aquesta qüestió; també és perquè ara resulta que jo, nascut al 1974, també sóc un "baby boomer"... Serà possible!

Resulta que els afectats per aquesta reforma del sistema de pensions seríem les persones nascudes entre els anys cinquanta i mitjans dels setanta, i suposo que per economitzar el llenguatge se'ns posa a tots en el mateix sac de "baby boomers".

A veure, se suposa que jo sóc de la "Generació X", que no ho dic jo, que ho diu la Viquipèdia!
- Baby boomers: persones nascudes entre el 1946 i el 1964, fruit de l'augment de la natalitat a partir de la fi de la Segona Guerra Mundial.
- Generació X: persones nascudes entre 1965 i 1980.
Tan difícil és?

En fi, que entre una cosa i l'altra m'estan esguerrant l'aniversari titllant-me de "boomer" (on s'és vist!) i proposant-me una jubilació impossible... Mentrestant, això sí, jo anar cotitzant, com des de fa més de 26 anys...

2 comentaris:

  1. Jo soc del 1959 i dubto que els nascuts el 1946, ni els nascuts el 1964 em considerin company generacional. A la Viquipèdia hi ha alguna cosa que grinyola...

    ResponElimina
  2. Bon article, Roger, excepte l'argument que no ets "boomer". La salvació individual no existeix. O en revolten tots o ens fotran un a un 😀

    ResponElimina