dilluns, 30 de setembre del 2019

No hi ha pla(neta) B!


Que el fenomen Greta Thunberg és una anomalia és tan cert com que aquesta anomalia ha esdevingut, urgentment, necessària.

Hi ha qui titlla d'infantil el seu discurs, d'infantil i de poc rigorós científicament, i segurament raó no els hi falta; al capdavall és només una adolescent, i és evident que no és científica!

Però no és ni la maduresa ni el rigor científic el que fa poderós el seu discurs, sinó la seva determinació, si voleu obsessiva, el que li dóna força.

Puc entendre la frustració d'una part del món científic, que fa anys que, amb estudis, recerques, investigacions i informes clama al cel alertant de l'emergència climàtica sense que els governants els facin excessiu cas, tampoc nosaltres...

Puc entendre la seva frustració en veure com, ara, una marreca de setze anys té la capacitat de captar l'atenció de tothom!

Però res és en va, tampoc Greta Thunberg; ella ens ha subratllat el problema, ha captat la nostra atenció, i la dels governs mundials i, sobretot, ha implicat en la seva causa a molts infants i adolescents, com hem anat veient aquests darrers mesos, i especialment aquest divendres passat.

I la solució no és ella ni en ella, prou que ho sabem, sinó el els canvis, alguns profunds, que tot plegats hem d'afrontar globalment i localment a nivell econòmic i productiu.

Tenim una jove generació sensibilitzada, gràcies en part a Greta Thunberg, una generació que ara ens exigeix responsabilitats i compromisos, i que d'aquí no massa anys seran uns altres infants i joves d'aleshores qui els els i les interpel·laran, tan de bo aplaudiran, per l'estat del nostre planeta, que és i serà al mateix...

Moltes pancartes i cartells ens advertien, en les múltiples manifestacions de divendres passat, que no hi ha un pla B pel planeta; jo divendres em preguntava: n'ha tingut mai de pla B el nostre planeta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada