dimecres, 4 de setembre del 2019

Fent memòries...

Imatge: Plataforma Educativa
La memòria és, ras i curt, la facultat de recordar; la memòria és afortunadament selectiva i al final acabem recordant, en la majoria d'ocasions, només allò més rellevant, fins i tot allò que més ens interessa...

Fer memòria és important per no oblidar, i imprescindible per a poder, si és el cas, valorar i revisar allò recordat; aquests són processos que no sempre fem a nivell personal, i que les organitzacions en general fem de forma plenament conscient, també la meva, Plataforma Educativa, una xarxa d'organitzacions socials.

Entre la primavera i l'estiu floreixen les memòries de les organitzacions (empreses, entitats...) corresponents a l'any anterior, aquest any les corresponents a l'any 2018, després d'un treball sord i constant de recopilació de dades de gestió, econòmiques, de persones ateses, de resultats obtinguts, així com dades estadístiques en relació als i les professionals que hi treballen, etc.

Les memòries de les organitzacions són a priori la fotografia d'un moment, en aquest cas d'un any en concret, i esdevenen en el seu conjunt, any rere any, una baula més (i no l'única) de la construcció del relat, doncs les organitzacions són com nosaltres, organismes vius!

Tornant de les vacances d'estiu han caigut a les meves mans les memòries de la xarxa d'entitats de Plataforma Educativa i en totes elles hi he cercat una dada per certificar el que ja sospitava: estic per sobre de la mitjana d'edat del conjunt de professionals que treballem a Plataforma Educativa!

La memòria és, ras i curt, la facultat de recordar, i les de la meva entitat em recorden, entre d'altres coses, que per més anys que l'entitat i jo anem fent (l'entitat aviat 25, jo des de fa poc 45) la vitalitat de les entitats es manté jove amb una mitjana d'edat aproximada de la plantilla, si fa o no fa, entre la meva edat i la de l'entitat. Tampoc estem tan malament... no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada