dijous, 26 de setembre del 2019

Reiteració electoral

Photo by sniggie on Foter.com / CC BY-NC-SA
La nova convocatòria electoral del proper 10 de novembre, fruit de la investidura fallida, obliga als partits polítics a fer un esprint en tots aquells processos interns d'elecció de les candidatures, i també els obligarà a fer un esprint en la reduïda campanya electoral que tindran, doncs serà d'una setmana en comptes de les dues habituals.

De marge en tenen, fins i tot els partits a qui aquesta convocatòria els fa més aviat nosa o els agafa amb el peu canviat, doncs d'una o altra manera els partits polítics sempre estan a punt, o s'hi posen, s'activen quan oloren eleccions.

Els partits polítics, de fet, tan estan preparats per a curses de fons com, quan s'escau, per a esprints electorals com el que ve ara... Els partits polítics estan preparats per tanta reiteració electoral, no sé si nosaltres, els soferts votants!

I no és el fet d'anar a votar el que exaspera, que les urnes no ens fan por, sinó el que els polítics fan, o deixen de fer, amb el nostre vot.

Jo per aquestes eleccions els deixaria sense campanya electoral; ja sé que en totes les eleccions la campanya és un element fonamental i imprescindible per a garantir el dret a la informació, però tenint present que (1) estem quasi en permanent campanya des de fa mesos i mesos, i que (2) a aquestes alçades les campanyes semblen estar més al servei i necessitats (econòmiques) dels partits que al nostre servei i necessitats com a electors, jo els castigaria sense campanya!

Tanta reiteració electoral ha de ser, inequívocament, senyal que el sistema falla, que està malalt, i de moment no fem res més que estabilitzar-nos en la inestabilitat electoral... Fins quan?

Espero que a partir del 10 de novembre la reiteració electoral s'aturi... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada