divendres, 16 d’agost del 2019

La frase cèlebre de la setmana, sobre la família


Qui no ha fet alguna vegada aquell gest italià tan característic d'unir tots els dits de la mà mirant enlaire i, alçant-la i fent una enèrgica sacsejada, acompanyar el gest amb una expressió italiana, per exemple "la famiglia"!

Impossible no pensar en, quan no sentir-se, Don Corleone al capdavant del clan familiar!

Diu Vito Corleone, en un dels mítics diàlegs de la pel·lícula "El Padrí", que "un home que no passa temps amb la seva família mai pot ser un home de veritat".

És clar que ell això de la conciliació de la vida laboral i familiar ho tenia molt més fàcil, doncs la seva família era la seva feina, i la seva feina la seva família... On acabava una cosa i començava l'altra?, si en el seu cas no es podien destriar!

I també en aquest cas, però, ja sabem que no tot són flors i violes, precisament, sobretot si tenim present el que al seu dia va dir la novel·lista francesa Simone de Beauvoir: "la família és un niu de perversions".

Sí, ja sé que avui no fa gaire acte de presència la cara amable de la família, però la família, com tantes altres coses a la vida, és com la lluna, que també té una cara oculta...

I és possible que a la seva part més fosca i oculta hi resideixi aquesta cèlebre frase de l'historiador romà Tàcit, que per més que ens pugui doldre per l'amarga veritat que amaga, no deixa de tenir la seva raó: "l'odi entre parents és el més profund".

"La famíglia", ai la família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada