dilluns, 19 de febrer del 2018

La copa de Pešić


Un miracle! Que el Barça de bàsquet guanyi una Copa del Rei sempre és notícia però rarament, o mai, un miracle fins i tot si la guanya davant el Real Madrid!

I malgrat això hi insisteixo: un miracle!
El miracle és que aquest Barça de bàsquet hagi pogut competir com fins ara no havia demostrat, el miracle és que competint hagi pogut guanyar aquesta Copa del Rei contra tot un poderós Real Madrid.

Aquest títol de copa salva una temporada que apuntava novament a quedar en blanc: pràcticament descartat per seguir lluitant a Europa al Barça de bàsquet "només" li queda seguir competint a la lliga espanyola essent la final un objectiu plausible, no així, d'entrada, el títol.

Fa quinze dies aquest mateix equip s'arrossegava amb apatia per les pistes de bàsquet perdent tot el que se suposa, per pressupost, plantilla i prestigi, havia de guanyar.

Esgotada la llarga i fructífera etapa de Xavi Pascual la temporada passada amb Bartzokas el Barça de bàsquet semblava haver tocat fons, però va passar allò que si una cosa va malament, sempre pot anar pitjor! El prometedor inici del Barça de bàsquet de Sito Alonso va ser un miratge i la temporada semblava que podia superar, per negativa, la desastrosa anterior.

Defenestrat Alonso (sense descartar una empenta dels jugadors) i amb Alfred Julbe d'impàs Svetislav Pešić va agafar les regnes de l'equip fa encara no dues setmanes amb l'objectiu de recuperar-lo esportivament i anímica, tornar a fer competitiu el Barça de bàsquet.

Pešić  ha obrat el miracle, reorganitzant els sistemes (defensa, sobretot, i atac), redefinint i potenciant rols (recuperant jugadors) i marcant un objectiu, un repte des del primer segon: podem guanyar un títol.

Aleshores em va semblar més un titular que una possibilitat, però el cert és que la imminència de la Copa del Rei deuria ser vista per Pešić com la millor manera de recuperar l'esperit i l'ànim d'un l'equip a la deriva.

Un títol a l'abast de tres partits, tres victòries, en tres dies consecutius. Avui sembla un miracle que el Barça de bàsquet hagi pogut guanyar tres partits consecutius, avui és un miracle que el Barça de bàsquet hagi guanyat la Copa del Rei!

Aquesta copa, més que cap jugador, l'ha guanyat Pešić!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada