dijous, 22 de febrer del 2018

No és només independència


Que la branca no us impedeixi veure el bosc. I si la branca és la independència, què és el bosc?

Sí, el bosc és un estat, l'espanyol per si encara en dubtàveu, cada dia més desvergonyit per constrènyer la llibertat d'expressió, cada dia més decidit per aplicar, amb o sense subtilesa, la censura o el que encara és pitjor, l'autocensura.

Si despullem d'independència la causa (judicial) catalana, que no el procés (polític), observarem que allò que ha conduit a la presó als Jordis, per posar un exemple, no és tan diferent del que pot conduir-hi el cantant de rap Valtonyc o la retirada d'una obra d'art de la fira ARCO: la dissidència.

Aquestes darreres hores el món de la cultura, la música i la creació espanyoles estan indignades i només cal veure com les xarxes treuen foc pels queixals; no els falten motius ni raons. Però molts dels que ara es manifesten i piulen han callat i callen quan qui ha estat silenciat, empresonat o perseguit era un independentista...

No és només la independència, el que vol ofegar l'estat espanyol, és qualsevol manifestació que en qüestioni l'statu quo.

No cal que ens agradi ni la música, ni la lletra!, de Valtonyc ni les creacions de Santiago Sierra per defensar-ne la seva expressió, per indignar-nos pel seu més que possible empresonament i censura, respectivament; tampoc hauria de ser necessari ser independentista per a indignar-nos amb l'empresonament i exili dels polítics catalans, per independentistes que siguin.

Allibereu-vos d'aquesta branca, que més dolor us farà veure en la seva plenitud el bosc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada