dimecres, 28 de febrer del 2018

Mobile Groc Congress


El procés tot ho tenyeix de groc. Aquesta sentència sense deixar de ser veritat n'amaga una altra, resulta del tot imprecisa: l'actitud venjativa de l'estat espanyol també ho engrogueix tot, fins i tot el Mobile World Congress.

El ministre de torn, el ministre del ram ens advertia del risc que aquest congrés mundial de la mobilitat es mobilitzés cap a altres destins, culpa naturalment del procés, dels "processites" i dels processats, en unes declaracions en les que se'm feia difícil discernir on acabava l'advertiment i començava l'inconfessable desig que l'amenaça mutés d'advertiment a possibilitat...

Mentre uns criden a l'espentada els altres reparteixen llacets grocs tirant de veta del darrer episodi, la darrera polèmica groga internacional: l'obertura d'un expedient a Pep Guardiola per part de la Federació Anglesa per lluir un llaç groc. No podia ser més oportuna aquesta coincidència! Novament resulta inútil, o del tot contraproduent, l'intent de silenciar doncs provoca precisament l'efecte contrari; la sordina esdevé altaveu.

Als de Bèlgica i Suïssa ara s'afegeix el front anglès en la internacionalització de la causa, sobretot del clam de llibertat i diàleg que es dirigeix especialment vers el govern espanyol, que més que el gallec es fa l'orni, quan no el suec.

És evident que la situació política no és la ideal per ningú, tampoc pel Mobile World Congress, pels seus organitzadors i pels congressistes; també és cert que les tensions polítiques internes afecten menys del que ens pensem, sobretot en el dia a dia dels congressistes i la vida del congrés, que portes endins té vida pròpia.

Només així s'entén que el groc que ha generat més interès mediàtic no hagi estat el dels llacets sinó el groc plàtan del darrer dispositiu "retro" que Nokia, en un nou exercici de nostàlgia, ha presentat al Mobile World Congress: el Nokia 8110 4G, el "banana phone"!

L'ANC, a banda de repartir llaços grocs, podria aprofitar l'avinentesa per tancar una venda massiva d'aquests telèfons grocs, el model del qual es va fer popular gràcies, sobretot, a la pel·lícula Matrix! Ja ho veieu, tot encaixa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada