dimecres, 14 de setembre del 2016

Pere Llach, l'ànima de Motos Llach


Per mi, com per la majoria de clients, l'entrada natural de Motos Llach és la porta del taller, situada al carrer Petit de Sarrià de Ter, més que la de la botiga, al carrer Firal. Aquest podria ser un detall insignificant, però no ho és gens! Que l'entrada pel taller sigui la natural per a la majoria de clients de Motos Llach és conseqüència de dues decisions que en Pere Llach va prendre d'una manera natural: que l'entrada pel taller estigués oberta i, sobretot, que s'hi pugués passar!

Són molts els joves de Sarrià de Ter que han après a esbudellar ciclomotors, vespes i tot tipus de motos a can Llach, amb les eines d'en Pere! Aquest caràcter obert d'en Pere el va transmetre també al seu taller, encomanant l'afició per la mecànica als joves que volien donar més potència a les seves motos amb trucatges i sorollosos tubs d'escapament! Motos Llach era, és, quelcom més que un taller, era un punt de trobada!

Motos Llach és una botiga de poble, com poden ser-ho la fleca, la de queviures, la carnisseria o la perruqueria; però per ser una botiga de poble, per tenir aquesta honorable categoria (com les botigues de barri) no n'hi ha prou en ser en un poble, sinó que cal formant-ne part, allò de ser-hi, implicar-se! I a fe que en Pere i les seves motos ho han fet, com ho segueixen fent ara en Josep i la Lluïsa, els seus fills, qui comanden de fa uns anys Motos Llach.

Ahir el taller era tancat per defunció; se'ns farà estrany no veure-hi més en Pere entre ciclomotors, escúters i bicicletes, o menant la furgoneta al rescat d'algun motorista maldestre, com jo mateix! És cert que en Pere Llach era molt més que el mecànic i ciclista del poble, però Motos Llach és el seu llegat, quelcom més que només un taller de motos!

Descansa en Pau, Pere, que nosaltres ja vetllarem, amb en Josep i la Lluïsa, pel taller!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada