dimarts, 20 de setembre del 2016

Defalliment... i victòria!


Alistair i Jonathan Brownlee, germans triatletes, semblaven tenir-ho clar aquest estiu: tu a Río (Brasil), jo a Cozumel (Mèxic)! Tu, Alistair, or olímpic a Rio 2016, jo, Jonathan, campió de les sèries mundials a Cozumel, ciutat mexicana on es va disputar el novè i darrer triatló de les sèries mundials de 2016!

La primera part de la història, la de Rio 2016, va transcórrer segons el previst, i Alistair Brownlee va revalidar (ja va ser or a Londres 2012) el títol olímpic a Rio 2016, mentre el seu germà, Jonathan, es penjava la medalla de plata, millorant el bronze de fa quatre anys. La segona part de la història estava ben encarrilada a 500 metres de la meta del darrer triatló de les sèries mundials.

Jonathan Brownlee havia de guanyar i esperar que el mallorquí Mario Mola no acabés entre els tres primers; abans d'iniciar el darrer triatló Mola encapçalava la classificació de les sèries mundials, però ni molt menys tenia garantit el títol, amenaçat per la força, resistència i persistència dels temibles germans Brownlee, especialment pel petit Jonathan, segon classificat...

A 500 metres de la línia d'arribada Jonathan Brownlee anava primer i Mario Mola, després de remuntar posicions (havia arribat a anar dotzè!), corria en cinquena posició, ja mentalitzat que un any més, i per tercer consecutiu, seria subcampció del món! Jonathan Brownlee corria primer i el seu germà Alistair segon, seguit de prop pel triatleta de Sud-àfrica Henri Schoeman, bronze a Rio 2016, rere els germans Brownlee. La cursa semblava una rèplica de la de Rio 2016, amb les posicions dels germans Brownlee intercambiades...

Però a 500 metres de guanyar la cursa i les sèries mundials, a menys de mig kilòmetre de proclamar-se campió del món, les forces de Jonathan Brownlee van defallir i va començar a córrer erràticament i perdut... El seu germà, lluny d'esprintar i guanyar la cursa, s'hi va atansar i el va acompanyar, abraçant-lo, fins a la línia de meta, moment que no va desaprofitar el triatleta sud-africà per guanyar la cursa! Alistair va fer entrar en segona posició el seu germà, que va caure rendit a la mateixa línia d'arribada, essent ell mateix tercer...

Per darrere corria Mario Mola en cinquena posició, que va saber mantenir fins a la meta; mentre Mario Mola creuava la línia d'arribada les assistències mèdiques atenien a Jonathan Brownlee... El cinquè lloc, combinat amb el segon de Jonathan Brownlee, li va servir a Mario Mola per proclamar-se campió de les sèries mundials 2016!

Aquest final agònic i imprevisible ha posat de relleu dues virtuts: la fraternitat dels germans Brownlee, que s'ajuden a les verdes i a les madures, i la persistència de Mario Mola, qui semblava condemnat a ser un etern segon i avui ja és tot un campió del món!

Els germans Brownlee semblava que ho tenien tot previst, aquest estiu, i les coses els sortien tal i com esperaven, però a 500 metres de la meta Jonathan Brownlee va topar amb el defalliment i Mario Mola, que mai es va rendir, amb la victòria!







Declaracions de Mario Mola: "Sabía que el rol de Alistair iba a ser ayudar a su hermano Jonathan. Teniendo en cuenta eso, pensé que iba a acabar de nuevo como subcampeón mundial, luchando hasta el final. Pero, entonces, empecé a escuchar algunos comentarios de lo que había sucedido. Nadie quiere eso. Todos somos grandes competidores y queremos que todos estemos bien al cruzar la línea de meta. No es la manera como me hubiese gustado. Pero esto es una carrera, esto es triatlón, y estoy contento con mi título mundial."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada