dilluns, 19 de setembre del 2016

Radioactivitat


La nova temporada radiofònica ha començat entretinguda, amb molts canvis a Catalunya i amb nous estirabots entre diferents mitjans a Espanya! La ràdio, tantes vegades amenaçada de mort, segueix ben viva, donant guerra i, per moments, essent la part central de la notícia!

A Catalunya Catalunya Ràdio ha sacsejat la graella i ha fet una clara i decidida aposta per recuperar audiència i, sobretot, el lideratge de les ones, d'una anys ençà en mans d'una desacomplexada Rac1.

El canvi més significatiu de la graella de Catalunya Ràdio ha estat l'informatiu d'esports de tarda, el "Tot costa", amb els flamants fitxatges dels ex-Rac1 Jordi Costa i Sònia Gelmà. Veurem què passa amb aquesta franja horària, ja que a Rac1 han driblat fitxant l'Albert Om i oferint un producte totalment diferent!

Una altra gran aposta de Catalunya Ràdio és l'"Estat de gràcia" amb en Roger de Gràcia, que tindrà la sempre difícil missió de ser una alternativa real al "Versió Rac1" de Toni Clapés, l'autèntic dominador de la franja radiofònica catalana de tarda. Catalunya Ràdio necessitava un magazine d'autor i ara ja el té; faltarà veure si la proposta, a banda de fer gràcia, qualla! De moment no sona gens malament!

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, per ara ja m'ha fet tornar a escoltar-la molt més del que ens darrers anys l'havia escoltat! Sospito que, polèmiques culturals a banda, no seré l'únic! Lluny queda el temps del "senyor Ximelis" i el seu "miro TV3 i escolto Catalunya Ràdio"!

Les ones radiofòniques espanyoles també estan alterades i, sobretot, alteren les televisives!
Deia abans que els programes de ràdio que funcionen són els d'autor, i d'autor ha estat "El Larguero" de José Ramon de la Morena aquesta darrers vint-i-set anys! 

Aquesta temporada, però, l'ha substituït el periodista Manu Carreño; aquest canvi ha afectat també al programa televisiu que Carreño compartia, fins la setmana passada, amb Manolo Lama (Los Manolos de Deportes Cuatro). Lama va ser un dels molts periodistes esportius que anys enrere van passar de la Cadena Ser a la Cadena Cope, en una lluita de periodiestes i per l'audiència que recorda, salvant les distàncies, a la pugna que avui mantenen Catalunya Ràdio i Rac1!

Hi ha molta activitat a la ràdio, molta radioactivitat!... Més tranquil estic jo a Ràdio Sarrià, on aquesta setmana hi he començat la cinquena temporada del Sarrià de Ter en Xarxa!

Veurem què diu el proper Estudi General de Mitjans (EGM), si marca un canvi de tendència en les audiències radiofòniques, si Catalunya Ràdio recupera, o comença a recuperar, el terreny perdut...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada