dimecres, 11 de desembre del 2013

Business With Social Value són negocis amb valor social


No tots els negocis són iguals, prou que ho sabem! N'hi ha que cerquen el guany a costa de tot i dels altres, n'hi ha que es basen en l'especulació, n'hi ha muntats sobre castells de naips, n'hi ha que tapen negocis il·lícits... però també hi ha negocis honrats, honests, justs, i fins i tot negocis amb valor social, els negocis de l'economia social!

Dies enrere parlava de l'economia social com un dels reptes del tercer sector. L'economia social és aquella que té en l'economia el mitjà i en les persones la seva finalitat, a diferència de l'economia mercantil, que té, i és legítim quan es fa en el marc de la llei, el guany econòmic com a fi i les persones com a mitjà.

Però l'economia social, com la mercantil, té sentit en la mesura que és sostenible o, en termes econòmics, genera beneficis. Empreses d'inserció (EI) i centres especials de treball (CET) són tipologies d'empreses que, com les mercantils, necessiten tancar balanços positivament, sense pèrdues i, si és possible, amb beneficis, beneficis que es reinverteixen en la pròpia activitat productiva o a d'altres fins socials, educatius o assistencials de l'entitat social propietària de l'activitat empresarial del CET o EI.

Les empreses de l'economia social, doncs com les mercantils, necessiten generar activitat, prestar els seus serveis, vendre els seus productes, en definitiva facturar. La seva activitat econòmica permet donar feina  a persones treballadores que tenen majors dificultats d'accés al món laboral ordinari, bé per la seva discapacitat, bé per altres motius de caràcter social, econòmic, cultural....

És amb aquesta finalitat, amb l'objectiu de promoure negocis amb valor social, que el proper dijous 12 de desembre es celebra a Barcelona el Business With Social Value.

I si basem la nova economia en els negocis amb valor social?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada