dimarts, 8 de gener del 2013

L'entrevista al Rei, un regal de TVE

El Rei Juan Carlos amb Jesús hermida en "l'entrevisrta pactada". Foto: RTVE
Joan Carles I, rei d'Espanya, va concedir dies enrere una entrevista a Televisió Espanyola; no és la primera entrevista que li fan, ni serà, ben segur l'última, però sí que deu ser una de les més vergonyoses.

Ja sabem que tot el què embolcalla la família reial, que és més que una família, és una institució (i cada dia sembla menys una família), té un punt d'artificiós, però ha arribat un punt que ni la Casa Reial ha pogut amagar les vergonyes i misèries que viu la família reial, com tantes altres famílies!

I és clar, al periodista, a pràcticament qualsevol periodista, se li faria la boca aigua només de pensar que tindria la possibilitat d'entrevistar avui al rei d'Espanya, no ho oblidem Cap de l'estat espanyol! Fins i tot a mi, com ben segur a tu, em venen moltes preguntes al cap per fer-li al Rei d'Espanya!

El format era d'entrevista, però dir-ne entrevista és ser molt generós! Amb temes pactats i preguntes descartades es fa difícil fer una entrevista periodística com caldria! Ni caceres, ni Urdangarín, ni res que el pogués incomodar... només faltaria! Que és el Rei i està d'aniversari! En el fons va ser com un discurs interromput per preguntes!

Una entrevista, segons el GDLC, és un "interrogatori a què un periodista o enquestador sotmet una persona per tal de saber les seves opinions, idees, propòsits, etc., prendre'n nota i després publicar-los."

Aquesta entrevista, més que un producte periodístic, va semblar més un regal de TVE al Rei en motiu del seu 75è aniversari! Només els hi hagués faltat embolcallar-la amb la sintonia del No-Do!

Posats a fer-li un regal des de TVE podrien haver-li embolicat l'entrevista que Xavier Sardà i el "Sr. Casamajor" van fer-li l'any 1990 al programa "La Bisagra" de RNE... La d'en Sardà al Rei, com a mínim, és més entretinguda!

Jo pensava que la crisi del periodisme era l'era digital, el "multi-task" i la baixada de la publicitat, però també afecta a la qualitat quan es pacten preguntes o quan es fan declaracions als mitjans en rodes de premsa sense admetre preguntes, pràctiques, ambdues, des de fa anys massa esteses, sobretot en política.

El periodisme no es mereix aquestes "entrevistes"! Tampoc la televisió pública!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada