dilluns, 21 de gener del 2013

El PSOE i el dret a decidir del PSC

Pere Navarro al Comitè Federal del PSOE. Foto: EFE/Cadena Ser
Pere Navarro va fer el què havia de fer: defensar el dret a decidir davant el Comitè Federal del PSOE; també Rubalcaba va fer, se suposa, el què havia de fer: de dret a decidir, res de res!

La partida no queda en taules, queda enrocada, que encara és pitjor, sobretot pel PSC. Amb grans dificultats per afinar el discurs i l'acció política en l'eix nacional a Catalunya el PSOE marca novament una línia vermella el límit de la qual és, com a molt, la proposta d'una reforma federal de la constitució.

La posició del PSOE entra dins la lògica del PSOE, un partit que pot arribar a defensar un model d'estat més federal, tot i que quan ha tingut l'oportunitat de fer-la i defensar-la no ha estat prou valent, amb Alfonso Guerra i el seu ribot per l'Estatut de Catalunya, per exemple...

La posició del PSC és més crítica i, en un moment en què ara també cal definir-se, en un moment en què d'una manera més clara i diàfana es dibuixen dos bàndols, el del dret a decidir i el constitucional, el PSC corre el risc de quedar-se en terra de ningú o, en el pitjor dels casos, en el bàndol equivocat!

I en aquest complex context cal afegir-hi la creació d'un nou partit que ocupa o pot ocupar gran part de l'espai polític del PSC, espai que ha anat perdent...

Veurem què acaba fent el PSC amb el dret a decidir del poble de Catalunya i amb el seu, nostre dret a decidir respecte la relació i vinculació amb el PSOE!

La meva percepció és que té més probabilitats d'equivocar-se que no d'encertar-la... però no perdo l'esperança... tan de bo pensi en la "C"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada