dilluns, 16 de gener del 2012

Torna-la a tocar Salvador! Els Xics es retroben a #SarriadeTer


El de dissabte als Xics de Sarrià de Dalt va ser més que un homenatge, va ser un retrobament!

Feia goig veure la platea del teatre del Centre Cultural i Parroquial de Sarrià de Dalt plena, com feia temps que no veiem. Tal i com l'Assumpció Vila va dir al principi de l'homenatge, en Marcel Muñoz, autor de l'article publicat al darrer número de la revista Parlem de Sarrià que repassa la història, trajectòria i vivències d'"Els Xics de Sarrià de Dalt", va ser l'artífex que la convocatòria fos un èxit i tingués una magnífica resposta, doncs des que, mesos enrere vam marcar en vermell el 14 de gener de 2012 per a fer l'homenatge, es va dedicar a contactar amb antics "Xics"... El primer aplaudiment de la vetllada va ser precisament per en Marcel...

Sol i Serena, grup garrotxí de folk, van acompanyar-nos a l'homenatge als Xics de Sarrià de Dalt amb un fantàstic concert de música folk i popular que va fer les delícies del públic; més enllà de la seva música, van mostrar que sabien a què havien vingut a Sarrià de Ter i van ser molt oportunes, i agraïdes, les encertades referències, en la presentació d'algunes de les seves cançons, als Xics. Sol i Serena gaudien sobre l'escenari i ens van fer gaudir, al públic, d'un magnífic concert! Personalment em va agradar molt la interpretació de la cançó "La Dama d'Aragó".

Per a l'homenatge un dels moltíssims integrants que al llarg de la seva història va tenir el grup Els Xics de Sarrià de Dalt, Toni Martínez, va preparar un audiovisual amb imatges de les múltiples trobades i concerts dels Xics: imatges per al record, moltes d'elles també recollides a la revista.

L'Assumpció Vila, que va conduir l'acte, va fer, en representació de GERDS de Ter (Grup Editor de la Revista de Sarrià de Ter), un breu repàs de la trajectòria dels Xics, que va ampliar i personificar més en la personalitat del seu findador, Salvador Muñoz, el locutor Jaume Teixidor, qui, més enllà de les seves virtuts musicals, va destacar d'en Salvador la seva vàlua personal.

L'Assumpció Vila també va posar en valor el doble paper que fa la revista Parlem de Sarrià: per un costat la de recollir la crònica local, per un altre costat la de recopilar i documentar la història local, com hem fet en aquest darrer número amb la història dels Xics de la mà d'en Marcel Muñoz, fill d'en Salvador.

Va ser especialment emotiva l'abraçada entre dos vells amics, en Salvador Muñoz i en Jaume Teixidor; en van fondre en una abraçada acompanyada per un sonor i sentit aplaudiment del públic. Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, va destacar la tasca musical, social i formativa dels Xics i va fer entrega a en Salvador d'una placa commemorativa de l'homenatge.

En Salvador va prendre la paraula per agrair, sobretot, el treball i dedicació dels xics, de la mainada que al llarg de tants anys (1970 - 1999) van formar part del grup, fent arribar la música a presons, hospitals, clíniques i, com va recordar en Salvador, a cases particulars de malalts si era necessari, i en dies tan assenyalats com Nadal i Cap d'Any.

Però a l'homenatge li faltava la cirereta: el retrobament, el retorn dels Xics de Sarrià de Dalt!

Per iniciativa d'en Marcel tots els Xics assistents a l'homenatge van pujar a l'escenari i, dirigits de nou i, possiblement per penúltima (?) vegada per en Salvador, ens van oferir algunes peces musicals, entre elles "Kumbayà" i el què possiblement va ser el seu "hit": "Canta pajarito". Com un dia va dir l'holandès: "gallina de piel"!

Torna-la a tocar, Salvador!
I tant que la va tocar! I ens va tocar i arribar al cor a tots els qui omplien el Centre Parroquial! I no va ser un aplaudiment, sinó una gran ovació el què van rebre els Xics i en Salvador!

I després el retrobament: a l'escenari, a la platea, fora del teatre Xics que feia temps, anys que no es veien, refeien el fil de les seves vides, rememorant moments, actualitzant vides... I quedant per un altre retrobament, més privat, dels Xics de Sarrià de Dalt!

Gràcies Salvador, gràcies Xics, per la vostra música!
Visca la música, visca els Xics de Sarrià de Dalt, visca Sarrià de Ter!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada