dimecres, 18 de gener de 2012

Quan els sindicats dels "Mozos de Escuadra" #senspixenalaboca

Mossos d'Esquadra protestant davant el President Mas. Foto: La Vanguardia
Tan reclamar per l'ús del català a l'escola, tan lluitar per l'ús del català a Europa, al Senat, perquè no al Congrés! Tan defensar que el català sigui llengua vehicular a Catalunya, per normalitzar-ne el seu ús a la televisi´`o, a nivell comercial, d'investigació, a la justícia...

I van, no els Mossos, sinó uns sindicats, i, com diria en Mohamet Jordi, "se'ns pixen a la boca"! I a sobre criden "viva España!" Ara sí que no entenc res...

La resposta més assenyada i encertada d'aquesta trista i peculiar mesura de pressió, que afortunadament han abandonat, és aquesta declaració d'un grup de Mossos d'Esquadra:

"El passat divendres 13 de gener vam sentir, per primera vegada, ràbia i tristor de compartir professió i organització amb alguns companys del Cos de Mossos d’Esquadra (CME). Aquest sentiment que barrejava l'ofensa i la pena el va provocar la decisió presa per alguns (ir)responsables dels sindicats majoritaris del CME de menysprear la llengua catalana com a mesura de pressió contra el Govern de la Generalitat.

  • Primer, volem mostrar l’orgull de formar part de la policia de Catalunya i refermem el nostre compromís amb la defensa de tot allò que conforma la nació catalana (els ciutadans, les institucions, la cultura i la tradició).
  • Segon, volem demanar disculpes a tots aquells ciutadans que s’han sentit ofesos pel menyspreu irresponsable que de la llengua catalana han fet els dirigents sindicals.
  • Tercer, volem denunciar el fet que aquesta mesura en contra de la llengua catalana (que ja ha estat rectificada i que, a més, no va ser secundada per la gran majoria del col•lectiu) va ser plantejada de forma unilateral i sense cap consulta democràtica per part dels dirigents dels sindicats majoritaris del CME.
  • Quart, considerem que “anar contra la llengua” com ha manifestat el portaveu de SAP-UGT o “anar a per la llengua” com ha manifestat el portaveu de SME-CCOO és anar contra els catalans i catalanes i contra el CME.
  • Cinquè, estem a favor de les protestes coherents que realitzen aquells treballadors (com els policies, els bombers, etc.) que senten amenaçats els seus drets laborals.

És per aquests motius que un grup de mossos i mosses d'esquadra orgullosos de servir al nostre poble i a la nostra nació a través de la policia nacional de Catalunya, fem públic aquest escrit per desmarcar-nos del que considerem la decisió sindical més vergonyosa que hem vist mai des de l'inici de la nostra carrera professional."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada