dijous, 1 de juliol del 2010

Feminitzant el PSC, feminitzant Catalunya

Aquest proper dissabte, 3 de juliol de 2010, el PSC celebrarà ja jornada "Feminitzant el PSC, feminitzant la política: La democràcia paritària en l’horitzó del canvi social", jornada que de fet fa dies que en certa manera està en marxa a través del web paritat.cat.

El programa de la jornada (pdf) inclou, entre d'altres, la presentació del llibre "Feminitzant la política" de la Dolors Renau (entrevista al diari El Punt: "Em rebel·lo contra el pessimisme") i taules rodones sobre el talent femení, la participació política de les dones i el nou model econòmic des de la perspectiva europea. Entre d'altres participaran a la jornada el José Montilla, Carme Chacón, Marina Geli, Ernest Maragall, Miquel Iceta, Maria Badia, Núria Parlón i Imma Moraleda...

El PSC és un dels partits que, modestament penso, té més ben treballat ideològicament el concepte i discurs de la igualtat en clau de gènere; el repte, al llarg d'aquests anys de govern a Catalunya, ha estat saber-ho traduïr amb polítiques públiques a través del Govern, i penso que els avenços han estat molts, qualitativament i quantitativament parlant.

Servirà aquesta jornada, doncs, tal i com marquen els objectius fixats, per:

  • Visibilitzar l’aportació i la gestió política de les dones socialistes.
  • Situar en pre-campanya el compromís, present i de futur, del PSC en la participació de les dones en el poder polític, econòmic i social.
  • Analitzar la participació política/electoral de les dones.
  • Explicar l’acció del govern del President Montilla en l’àmbit econòmic des d’una perspectiva de gènere i reforçar l’opció socialista de cara a les properes eleccions autonòmiques.

Recordar finalment allò que el PSC duu al seu adn, als Estatuts, expressat com un compromís:
"Som feministes i ens comprometem a que ambdós gèneres comparteixin, a parts iguals, la feina i l’oci, les responsabilitats familiars, polítiques i cíviques, el compromís i la recompensa. Volem fer de la igualtat i de la llibertat de totes les opcions personals una conquesta permanent".

Bona jornada! 

---------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada