dissabte, 11 d’octubre del 2014

#MinutsMusicals de 1974 amb "Bad Luck Situation" de Johnny Winter


El blues és cosa de negres, com ho és també el jazz i el soul; però no és tan una qüestió de pells com d'ànimes, ànimes negres com la que embolcallava la pell blanca, més que blanca albina, de Johnny Winter.

A finals dels anys '60 del segle passat Johnny Winter ja feia de les seves fent vibrar de blues i rock les cordes de la seva guitarra; l'any 1969 fa formar part del cartell del mític Festival de Woodstock.

Però com amb molts altrres músics la droga també el va consumir, l'any 1973 ja recuperat d'una forta addicció a l'heroïna va publicar el disc "Still Alive and Well" (encara viu i bé), tota una declaració de supervivència!

L'any següent, el 1974, Johnny Winter va publicar "Saints & Sinners" (sants i pecadors), un disc farcit de versions (Rolling Stones, Chuck Berry, Van Morrison), però que té algunes temes propis, com el que avui destaco: "Bad Luck Situation".

La cançó conté una frase que ben segur Johnny Winter va sentir a flor de la seva albina pell: als anys '70 i, fatalment, aquest 2014: tal com avui estàs viu, demà pots estar morint...

A mitjans juliol d'enguany Johnny Winter va morir en un hotel de Suïssa, en plena gira europea, dies abans del seu concert a Zuric; la causa de la mort no va transcendir aleshores i no ho ha fet encara; tan és, doncs el que sí ha transcendit a la seva mort és la seva música, amb aquest "Bad Luck Situation", una veritable situació de mala sort!

Gaudiu-la!



Bad Luck Situation

Yeah, woo
The full moon, it is rising and the rain is falling down
Looking for my woman but she ain't nowhere around
Woo ho
She in a bad luck situation, gonna shoot my baby down

I don't share or have no mercy, I got murder on my mind
She in a bad luck situation 'cause she treat me so unkind
Woo ho
Just like today you livin' but tomorrow you could be dying,

Yeah
Ow, yeah, (boogie, with it)?
Woo, alright, yeah
Got my mojo in my pocket
Got my pistol in my hand

I've been thinkin'.
I've been wonderin', but I just don't understand
Gonna sure enough fix my woman where she don't meet no other man
Uh, woo, alright, ow

Per acabar us ofereixo la interpretació en directe, de l'any 1974, d'aquesta cançó! Johnny Winter en estat pur!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada