divendres, 15 de juny del 2012

La @XarxaIP presenta el seu #ideariXIP a Girona

Presentació de la XIP a Girona. Foto: Roger Casero
Diuen que no va ser en un garatge, sinó en un restaurant!... potser sí que els garatges estan sobrevalorats!

No com elles i ells, personal de l'administració pública, que van sentir-se plenament identificats amb el què una treballadora de l'administració pública va expressar a la presentació de la XIP (Xarxa d'Innovació Pública) a Girona: "em sento desaprofitada!"

La Xarxa d'Innovació Pública és una iniciativa que emergeix del propi personal de l'administració pública (local, autonòmica, estatal, universitats...) per a potenciar la seva capacitat innovadora i de transformació.

La XIP és una xarxa molt oberta, que no estableix barreres ni entre les diferents administracions públiques ni a nivell jeràrquic; els que en formen part hi són a títol personal i s'hi impliquen en funció als seus interessos.

Pau Canaleta, convidat a la presentació que es va fer a Girona el passat dimarts 12 de juny, va apuntar un dels reptes que la XIP, de fet l'administració pública, té per endavant: la innovació no és només patrimoni de l'emprenedoria! Em va agradar la metàfora: l'administració pública és el nou oest a conquerir!

I si internet ho transforma tot, també ha de transformar l'administració pública, que recollint les paraules d'Anna Cabañas, si la nostra societat és líquida, més líquida ha de ser també l'administració.

La presentació de la XIP a Girona va començar amb la intervenció de Sergi Xaudiera, que va introduïr els principals eixos de la XIP.

Després Anna Cabañas va presentar l'Ideari de la XIP, un document que recopila les línies inicials elaborades pels diferents grups dela XIP.
La XIP és una alenada d'aire fresc a l'administració pública, és una petita revolució silenciosa que cada dia és menys petita i menys silenciosa!

Si treballeu a l'administració pública o hi esteu vinculats podeu formar-ne part i aportar-hi idees i treball... i sinó, o si només voleu donar-hi suport, podeu fer com jo i adherir-vos al manifest de la XIP!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada