divendres, 22 de juny de 2012

#PicPlz tocat i enfosat... per #Instagram!


A principis del mes d'abril d'enguany Instagram va anunciar la disponibilitat de la seva aplicació per Android, una notícia esperada per molts, jo inclòs, de feia  molt temps!

Amb aquesta decisió Instagram, que ja estava molt ben posicionada entre els usuaris d'iPhone, va aconseguir, en molts pocs dies, milions d'usuaris nous, inclòs jo, que vam afanyar-nos a descarregar-nos l'aplicació i començar-la a utilitzar.

Però com sol ser habitual, més enllà del "win-to-win", quan algú guanya algú altre perd! I una de les víctimes que s'ha cobrat Instagram, ben posicionada per l'aplicació a Android però també per la seva sorprenent aliança amb Facebook, ha estat picplz.

No fa massa dies vaig rebre, com tots els usuaris d'aquesta aplicació mòbil que, com Instagram, permet aplicar filtres pre-configurats a fotografies, un correu electònic amb aquest missatge:

"On July 3, 2012, picplz will shut down permanently and all photos and data will be deleted.
To download your photos, choose Your Photos below and click the Download link next to each of your photos that you want to save. Thank you for your support of picplz and we apologize for any inconvenience this may cause you."

És a dir, que el proper dia 3 de juliol de 2012 picplz desapareix, just un any després, curiosament, que jo em descarregués aquesta aplicació al mòbil i fes la meva primera foto, el 3 de juliol de 2011!

La darrera fotografia compartida amb picplz la vaig publicar pel Girona Temps de Flors d'enguany, el passat 19 de maig... Al llarg d'aquests poc més de 10 mesos d'ús de picplz he fet i compartit un total de 101 fotografies amb picplz, imatges que ja m'he descarregat i desat, tal i com vaig fer al seu dia amb una altra aplicació per publicar fotografies que, tot i no acabar desapareixent, també va estar tocada de mort: Twitxr.

I si amb Twitxr compartia una mitjana de 26 fotografies per mes durant els quasi tres anys d'ús, amb picplz la mitjana mensual ha estat de 10 fotografies... Amb Instagram la mitjana es dispara!

De fet a partir del moment en què vaig començar a publicar i compartir fotografies amb Instagram vaig deixar de fer-ho, pràcticament amb picplz, i no només això: si amb un any amb picplz vaig publicar 101 fotografies, amb dos mesos n'he publicat més de 300 a Instagram!

Picplz plega... és la llei de la selva!
Gràcies, moltes gràcies picplz, per totes les fotografies que m'has permès compartir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada