Amb més de 30 anys d’història Mifas és l’entitat de referència per a les persones amb discapacitat física a les comarques gironines.
A dia d’avui Mifas ofereix un ampli ventall de serveis a les persones amb discapacitat física:
assistencials, de suport personal, d’atenció residencial, de formació ocupacional, d’inserció laboral, d’esport i lleure, etc.
Però Mifas no és només una entitat de caràcter assistencial, sinó que forma part, també, de l’anomenada economia social, desenvolupant diferents activitats productives, a través de les seves empreses, que permeten crear llocs de treball i, per tant, donar feina a les persones amb discapacitat física que tenen majors dificultats d’accedir al mercat laboral ordinari..
Un dels sectors en què Mifas ha desenvolupat més i amb més èxit la seva activitat econòmica és la gestió i explotació d’aparcaments i zones blaves. Fruit d’aquesta llarga experiència Mifas va presentar i estrenar, a principis d’any, un innovador sistema de pagament de zones blaves a través de telèfons mòbils intel·ligents (“smartphones”): l’aplicació Pay Park.
Amb Pay Park Mifas ha fet un salt tecnològic i innovador que representa no només una millora en la gestió de les zones blaves, sinó, i sobretot, una millora del servei per les persones que en fan ús, per exemple pagues exactament per l’ús que fas de la zona blava.
I ha estat aquesta aplicació el motiu de la darrera alegria de Mifas, que com moltes altres entitats del tercer sector social, darrerament només reben males notícies: retallades a la dependència, retallades en programes ocupacionals i d’inserció laboral...
Aquesta darrera alegria ha vingut en forma de Premi BDigital per a projectes R+D+i de mitjanes i grans empreses, universitats i institucions que es van lliurar a principis de juny a la 14a edició del BDigital Global Congress que organitza Barcelona Digital Centre Tecnològic.
Pay Park, desenvolupada inicialment per a iPhone, estarà disponible aviat per al sistema operatiu Android.
Aquest premi posa de relleu una realitat cada vegada més emergent: les entitats del tercer sector social no només innoven a nivell educatiu, assistencial, pedagògic i metodològic, sinó que tenen també un gran potencial d’innovació tecnològica, tan pel que fa a l’atenció integral als usuaris que atenen, com pels productes i serveis que moltes presten a la societat dins l’economia social.
Ja és hora, doncs, de veure a les entitats del tercer sector social com a molt més que entitats assitencials; són un veritable actiu social i econòmic, generadors d’igualtat d’oportunitats, d’ocupació i també, com ha demostrat Mifas amb el Pay Park, d’innovació tecnològica.
Article publicat a Gironainfo el passat dimecres 13 de juny de 2012.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada