dimecres, 30 de setembre del 2015

Sota pressió

Resistirà la CUP la presisó? Foto: Ferran Sendra / El Periódico

Si Miquel Iceta i el PSC van ballar al ritme d'una cançó de Queen, "Don't stop me now", ara sembla que de música de fons sonarà, aquests dies post electorals i fins a la investidura del nou president de la generalitat, un altre tema del quartet britànic: "Under pressure"!

Mentre Iceta segueix ballant sense parar fins a les eleccions generals de desembre, la CUP notarà, sobre les seves espatlles, la pressió d'una bona part d'independentistes per tal que no siguin un escull per a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. La pressió, de fet, ja l'han començat a patir!

Em fa pensar, aquesta situació, amb la pressió que ERC i Oriol Junqueras van viure després del 9N, sobretot a partir de la conferència que Junqueras va fer dies després de la d'Artur Mas. Aquells dies l'independentisme semblava viure un nou cisma i ERC i Junqueras van ser titllats, per molts independentistes, de traïdors!

La pressió de la gent, també de l'ANC, però sobretot l'habilitat del president Mas, que deuria cantar-li "Friends will be friends" a Junqueras a cau d'orella, van fer que finalment ERC accedís als desitjos del president Mas d'aglutinar ell una llista, sinó unitària, sí majoritària. De fet amb Junts pel Sí hom pot interpretar que CDC ha canviat Unió per ERC.

Ara la pressió la té la CUP. Hi ha qui diu que els seus 10 diputats no poden condicionar la voluntat dels 62 de Junts pel Sí que volen fer Artur Mas de nou president de la Generalitat; també diuen que Junts pel Sí ha rebut un amplíssim suport de vots (entonant "We are the champions") sense amagar (?) que Artur Mas malgrat no ser el cap de llista, sí que seria el presidenciable.

Però també la CUP pot dir que ells sempre han manifestat en campanya electoral que no farien Artur Mas president, i sí, amb els seus 10 diputats poden condicionar la investidura, doncs aquestes són, ara i aquí, les regles del joc democràtic i el resultat els dóna aquest poder, els permet ser clau!

Serà aquesta una bona prova de resistència d'un partit que s'ha mostrat sempre molt coherent i conseqüent entre el que diu i el que fa... I més pressió rebrà ara, amb un president Mas imputat, amb capacitat d'ésser elevat a la categoria de màrtir, o qui sap si fins i tot d'anti-sistema!

De moment la CUP segueix entonant el "I want it all", doncs ho volen tot, independència i revolució, que per ells són la mateixa cosa, és un tot!

Veurem quins altres dels èxits de Queen posen música a aquest procés polític: de moment esperen temes com "We will rock you", "Keep yourself alive"...

"The show must go on"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada