dijous, 3 de setembre del 2015

La Festa Major, a tot color!


Diga'm de quin color vas i et diré de quin barri ets!

Aquests propers dies de la Festa Major de Sarrià de Ter els veïns i veïnes podem anar-nos classificant per barris, segons el color del mocador que lluïm, per iniciativa de la Comissió de Festes, que ha designat per cada un dels barris sarrianencs un color: el blau per Sarrià de Baix, el verd per La Rasa, el taronja pel Pla dels Vinyers, el vermell pel Pla de l'Horta i el groc per Sarrià de Dalt.

Els dies previs a la Festa Major els barris de Sarrià de Ter s'han anat tenyint del color corresponent i en alguns dels actes programats s'anirà fent recompte dels mocadors de cada color que hi participen, de manera que s'anirà establint una puntuació per cada colla de colors en funció de la participació cromàtica dels veïns i veïnes.

Més enllà d'aquesta nota de color, la Festa Major de Sarrià de Ter d'enguany té un programa en el que no hi manquen el tradicional pregó, les exposicions d'artistes locals, la cantada d'havaneres, la cercavila de gegants, que enguany celebren els 25 anys de la colla dels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter, la nit jove, el concert de Festa Major, la festa de l'escuma, l'animació infantil, les sardanes, l'arrossada popular...

De la festa major hi ha dues activitats que m'agraden especialment: el correaigua, una de les activitats més refrescants i festives de la festa, que no és més que una rua amenitzada amb música enllaunada pels carrers del poble, passada per aigua (també regada amb abundant cervesa, enllaunada, pels joves), i la passejada en bicicleta, una activitat familiar que permet passar per tots els barris del poble i sobretot permet, per un dia, que els ciclistes, grans i petits, tinguin la prioritat!

Ja fa anys que la Festa Major de Sarrià de Ter no va per barris, que és una sola festa malgrat anys enrere no sempre havia estat així... Enguany per barris van els colors!

Bona Festa Major!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada