dilluns, 5 de novembre del 2012

Es desperta l'Espanya federal?

Vinyeta: Gargots
Espanya serà federal o no serà. Així titulava a mitjans setembre un dels meus articles post-diada.

No fa massa comentava amb un amic l'estranyesa que em generava, fins a la data, la resposta que des d'Espanya, la resta d'Espanya, si voleu, donaven a la Catalunya que vol més Catalunya: més Espanya! El què d'una manera molt clara es va evidenciar l'endemà de les eleccions basques i gallegues: les forces centrífugues i centrípetes d'Espanya.

Tot i no compartir-lo al 100% (hi ha afirmacions molt discutibles!) sí que valoro molt positivament el manifest d'intel·lectuals i professionals que, davant la proposta independentista catalana, reforcen la via federal. Ja era hora que la música que sona Ebre enllà tingui una altra lletra! Un manifest federalista en la línia del que també es va signar a Catalunya.

Mereix el federalisme una darrera oportunitat?, em preguntava aquest passat setembre... El federalisme a Catalunya intenta sobreviure entre l'unionisme i l'independentisme; a Espanya sembla haver sortit de l'armari!

Veurem si són només focs d'encenalls electorals o la iniciativa qualla; veurem si qui hauria de recollir el guant, el PSOE, fa el gest i s'ho creu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada