dilluns, 3 de setembre del 2012

Moltes gràcies mestres!

Vinyeta: De Tres
Avui, 3 de setembre de 2012, els i les mestres tornen a escola, inicien un nou curs escolar. Des d'avui i fins el proper 11 de setembre tenen per davant un dels reptes més importants de les seves vides professionals: preparar el nou curs escolar amb menys recursos humans, materials i econòmics que mai!

El professorat aquest curs haurà de fer més hores lectives, en detriment de les de programació i preparació de classes i de coordinació amb altres mestres; aquest curs disposaran de menys substitucions i suports educatius i de menys recursos econòmics per al material i sortides educatives.

S'imposa allò de "fer més amb menys", però ben segur molts mestres avui es preguntaran: "fer més què?" Més hores, més alumnes... amb menys recursos, amb menys suports, amb menys coordinació, amb menys preparació? I és que "fer més" no és el mateix que "fer-ho millor"! I la qualitat? és clar, parlem de l'educació pública...

"Fer més amb menys" és d'aquelles frases fàcils de dir, sobretot des d'un despatx, d'aquelles frases que queden molt bé però que no sempre poden fer-se realitat, doncs cal definir, concretar, el "més" i el "menys"...

Si invertir en educació és invertir en futur, no invertir en educació (fer més amb menys) és no invertir en el futur!.

Si el curs passat el vaig tancar dient "Ensenyament abandona la tribu", aquest nou curs el vull començar donant les gràcies, per avançat, a tot el professorat de l'escola pública!

Moltes gràcies mestres i molts ànims i coratge per afrontar aquest nou curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada