divendres, 28 de setembre del 2012

La N-II com a símptoma

Una de les protestes per al desdoblament de la N-II a les comarques de Girona. Foto: EuropaPress
El desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i La Jonquera és pitjor que “l’obra de la Seu”, és un calvari!

Aquest és un calvari que fa anys que dura, amb un projecte aprovat i obres iniciades que, sota el pretext de la crisi, s’han abandonat deixant al seu pas una imatge de provisionalitat i precarietat que hauria de fer caure la cara de vergonya a qui n’és el titular, el Ministeri de Foment.

Aquesta dies un nou episodi s’afegeix al calvari, condemnant el tram de la N-II entre Tordera i Maçanet, que el Ministeri diu ara que no vol desdoblar, a seguir essent no només un tram precari, sinó sobretot perillós.

El problema no és el greuge comparatiu d’aquest tram de carretera nacional amb d’altres trams de carreteres anàlogues d’arreu de l’estat espanyol, degudament desdoblats; el greuge comparatiu es resoldria desdoblant el tram de les comarques de Girona. El problema és de prioritat.

Les comarques de Girona no són prioritàries, el “no” desdoblament de la N-II és un dels símptomes, els darrers anys, més palpables i tangibles que als ulls del govern de l’estat les comarques de Girona tan li fan!

Diuen que un bon orador ha d’escombrar la seva mirada entre el públic, sense deixar de mirar cap raconet de l’aforament que l’escolta, de manera que tothom senti que parla per ell. El Ministeri de Foment no mira les comarques de Girona i si per error, o casualitat, la seva mirada topa amb nosaltres, es perd per les nostres contrades, llavors sí, llavors aprofita per explicar el més dolent dels seus acudits: va el Ministeri de Foment i desdobla la N-II a Girona!

Ni de Girona cap a Tordera, ni de Girona cap a La Jonquera la N-II es desdoblarà completament; ara ja no ho prometen, ara ja diuen directament que no ho faran. Una decisió que és, sens dubte, tota una declaració d’intencions!

L’estat espanyol no desdoblarà la seva carretera nacional al seu pas per les nostres comarques; potser haurem d’esperar que sigui un altre estat, un nou estat, qui faci i acabi la feina!


Article publicat a GironaInfo.cat el passat dijous 27 de setembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada