dimarts, 30 d’agost del 2011

Què serà d’ells quan nosaltres faltem?

Qui administrarà els seus béns i diners?
Qui els acompanyarà al metge?
On viuran?
Qui vetllarà per ells, com ho hem fet nosaltres durant tots aquesta anys, quan nosaltres no hi siguem o, simplement, no ens en puguem fer càrrec?

Aquestes són preguntes que no deixen de desaparèixer de les preocupacions de mares i pares de persones amb discapacitat greus, malaltia mental o altres afectacions que no els permeten viure ni, sobretot, decidir amb plena autonomia: persones dependents.

Aquestes són preguntes, preocupacions que es fan molt més presents quan les persones afectades creixen i els pares i mares es fan grans i tot se’ls fa un xic més feixuc cada dia…
Han de fer-se’n càrrec els germans? Altres familiars?

Les entitats tutelars presten, en aquest sentit, una important i necessària tasca de protecció en què la seva principal finalitat és vetllar per al benestar de la persona protegida… en altres paraules, potser més col•loquials: que no li falti de res!

A principis de juliol explicava el cas d’un jove que, per fortuna seva, després de lluitar-hi durant anys, havia aconseguit “deslliurar-se” dels serveis tutelars, assolint així, que no recuperant, doncs no l’havia tingut ni gaudit mai, la plena autonomia. Però més enllà d’aquest i altres casos, són moltes les persones que necessiten aquest servei tutelar i, qui sap, fins nosaltres mateixos podem necessitar-los en un futur…

A les comarques de Girona tenim la sort de tenir una de les persones que més entenen i es dedica als serveis tutelars, en Josep Maria Solé, qui a finals de juliol va publicar l’article "Serveis de tutela de persones adultes, molts deures pel davant" al portal Social.cat. Al seu article en Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, apunta els reptes que a nivell de Catalunya i de l’Estat cal afrontar per a seguir mantenint uns serveis tutelars de qualitat.

Què serà d’ells quan nosaltres faltem? Quina sort poder donar una resposta tranquil•litzadora...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada