dissabte, 14 de novembre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Nothing Compares 2 U"


L'any 1990 aquesta cançó va irrompre a les nostres vides (els qui aleshores ja havíem nascut) amb la veu, però sobretot la trencadora imatge, de la cantant irlandesa Sinéad O'Connor.

La cançó, acompanyada per un vídeoclip en el que destaca un primer pla de la cantant cantant amb una creixent emoció, va situar-se ràpidament al capdamunt de les llistes d'èxits i va poblar tots els programes musicals de la televisió.

Sinéad O'Connor ja havia publicat abans un disc, però amb "Nothing Compares 2 U" i el seu segon disc, "I Do Not Want What I Haven't Got", va prendre una dimensió mundial!

I va ser precisament amb Sinéad O'Connor que aquesta cançó va assaborir l'èxit que no va tenir quan Prince, l'autor, va publicar-la amb el grup The Family dins el disc homònim del 1985. Aleshores la cançó no va tenir ni format de senzill!

La versió de Sinéad O'Connor, però, és més fruit d'una venjança (de Steve Fargnoli, mànager musical que un any abans Prince va acomiadar i que va fitxar poc després a la cantant irlandesa) que per admiració, doncs sembla que entre els dos cantants hi ha més odi que amor!

En tot cas sempre ens queda la música, que afortunadament quasi sempre es situa per sobre les aigües tèrboles de les relacions entre músics, productors, mànagers, etc.

I per completar les versions n'hi afegim dues de magnífiques: la del cantant de jazz, pop i rhythm and  blues Jimmy Scott i la de la inoblidable Aretha Franklin.

Res comparable? Jutgeu vosaltres mateixos!










També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent uns minuts musicals de versions a la meva manera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada