dijous, 17 de juliol del 2008

A dalt i a baix, i ens trobem al bell mig

Eren quasi les vuit del vespre, l'hora en què estava convocat el Ple del Consell Comarcal del Gironès.

Els consellers, i la consellera, del grup comarcal socialista (PSC-PM), a l'oposició (juntament amb ICV-EUiA i el PP) pujàvem les escales cap al primer pis de la seu del Consell Comarcal del Gironès, on hi ha, a la part central, la sala de plens.

Al mateix temps els membres (i les membres) del govern comarcal (CiU i ERC) baixaven del segon pis, on hi ha Presidència, per anar també al primer pis de la seu del Consell Comarcal del Gironès, on hi ha, a la part central, la sala de plens.

La imatge del govern venint de dalt i la oposició venint de baix em va inspirar un intranscendent comentari que vaig fer als membres de govern que baixaven, especialment al vicepresident Albert Riera (CiU), qui també és regidor de l'Ajuntament de Girona: "com amb tot a la vida, uns a dalt i els altres a baix!".

L'Albert Riera (wiki), somrient, abandonant l'escala i entrant junts a la primera pis de la seu del Consell Comarcal del Gironès, on hi ha, a la part central, la sala de plena, em va dir, més o menys: "no pateixis, les tornes poden canviar!". Es referia, naturalment, al fet que un dia ets a dalt i el següent a baix...

El Ple d'ahir va discórrer, com la majoria dels Plens del Consell Comarcal del Gironès, amb molta calma i amb molt consens. Ahir, com en molts plens, tots els punts de l'ordre del dia van ser aprovats per unanimitat... ja se sap, la majoria d'acords i de diners són finalistes; el marge polític, en el cas dels Consells Comarcals, és més aviat estret...

Tornant cap a casa en moto [Estreno moto!] pensava en l'escala del Consell Comarcal i el comentari que vaig fer abans d'entrar al Ple. Em venia al cap una nova interpretació del fet que uns baixessin de dalt i els altres pugéssim de baix; interiorment em vaig dir: "ells baixen de dalt i nosaltres pugem de baix... i ens trobem al bell mig, l'espai on regna (majoritàriament) la unanimitat i el consens".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada