dijous, 25 d’abril del 2024

Un nou Sant Jordi a Girona


La pandèmia de la Covid-19 ha estat la frontissa que separa com fèiem les coses abans, i com les fem ara, després d'haver-les fet diferent, precisament, durant la pandèmia.

Ens ha passat amb les reunions de treball. Abans les fèiem (gairebé) sempre presencials i durant la pandèmia vam haver d'aprendre, a marxes forçades, a fer-les en línia. I potser en algun moment ens vam pensar que les reunions en línia havien vingut, com tantes altres coses que van venir per la pandèmia, per quedar-se, però tampoc amb les reunions ha estat ben bé així.

Certament, les reunions en línia s'han quedat, després de la pandèmia, però no per a substituir les presencials, que hem recuperat, sinó per complementar-les i fins i tot per hibridar-s'hi. És a dir, després de la pandèmia hem recuperat part del que fèiem abans, però ho fem una mica diferent, recollint alguns aprenentatges de la pandèmia.

Quelcom semblant a les reunions ha passat amb la celebració del Sant Jordi a Girona. Abans de la pandèmia la diada de Sant Jordi omplia la Rambla de la Llibertat de Girona de les parades de llibreries i floristeries, i la plaça de Catalunya, la pujada del Pont de Pedra i el mateix Pont de Pedra de parades d'entitats i col·lectius varis. La pandèmia va traslladar tota aquesta activitat a la zona de La Copa, al costat de la Devesa, en un espai més ampli i diàfan, més "oxigenat" (per allò de la distància de seguretat), i potser en algun moment semblava que aquest nou emplaçament podria haver vingut per a quedar-se, però enguany el centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi a Girona ha tornat a ser el Barri Vell.

I com les reunions amb la recuperació de la presencialitat, el retorn de la celebració la diada de Sant Jordi al Barri Vell de Girona no s'ha fet exactament com es feia abans, i allà on hi havia les entitats (placa Catalunya) enguany hi vam trobar les llibreries i floristeries, i viceversa. El canvi, certament, ha funcionat i ha resultat un èxit, possibilitant esponjar més tota l'activitat sense renunciar a l'emplaçament del Barri Vell.

Aquest nou Sant Jordi a Girona, tornant al barri vell, però de manera diferent, ha agradat molt a tothom i de moment, sembla, ha vingut per quedar-se...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada