divendres, 4 d’agost del 2023

Vint-i-tres, la xifra de la setmana.


Avui és el meu darrer dia de feina i dilluns vinent començo les meves (a banda de merescudes, esperades!) vacances d'estiu. Faré vacances tot el que em resta de mes d'agost i el primer dia de setembre, que serà un divendres, em reincorporaré de nou a la feina.

Aquest any les meves vacances s'organitzen de forma diferent; si fins ara disposava de 31 dies naturals, que havia de repartir al llarg de l'any seguint unes instruccions precises, a partir d'ara disposo de 23 dies laborables, que també he de distribuir al llarg de l'any seguint unes instruccions que, per bé que també precises, em resulten més comprensibles.

D'entrada, la impressió, si faig cas als que hi entenen més, en aquestes qüestions laborals, és que amb aquest canvi hi guanyo, tot i que em sembla que hauré d'esperar a finals d'any, quan hagi esgotat tots els dies de vacances, per a poder comprovar-ho. De moment, per aquest període d'estiu, jo gastaré 18 dels 23 dies laborables que tinc de vacances, mentre que per a gaudir del mateix període vacacional si els comptés com fins a l'any passat, en gastaria 25 dels 31 laborables.

És a dir, el saldo que tindré, acabades les vacances d'estiu, serà de 5 dies laborables, que naturalment puc combinar, sense gastar més dies, amb dies no laborables. Amb el càlcul dels dies naturals, el saldo seria positiu, de 6 dies naturals, però només que apropi aquests 5 dies laborables a un cap de setmana els dies no treballats seran més que si hagués de comptabilitzar caps de setmana i festius dins la petició de les vacances. I més si aquest cap de setmana va seguit d'algun dia festiu, com enguany els dies de Nadal i Sant Esteve.

En fi, deixem les vacances de Nadal per a més endavant, que avui és el darrer dia que treballo i dilluns ja estaré de vacances i siguin els dies que siguin, l'important és aprofitar-los per desconnectar de la feina i gaudir, en la mesura de les possibilitats, del temps i l'espai alliberats per l'horari i les responsabilitats laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada