dilluns, 1 de juliol del 2013

Moltes gràcies per tot, Google Reader!


Google Reader. el lector de Google, avui tanca! Mesos enrere Google va anunciar-ho i va avisar als usuaris que fem ús d'aquest servei!

Personalment és una notícia que lamento, doncs és una eina que jo fa anys que faig servir i realment m'ha estat molt útil! Fins i tot a finals de 2008 vaig dedicar-li un apunt en aquest bloc!

Google Reader ha estat una de les principals eines de subscripció a blocs i altres canals de notícies, però no sembla entrar en els plans de futur de Google, que a partir d'avui prescindeix d'aquest servei.

Fa un mes, a principis de juny, vam parlar-ne al Sarrià de Ter en Xarxa destacant, entre d'altres coses, que la davallada d'usuaris d'aquest servei i el canvi d'hàbits i usos dels internautes (llistes de Twitter...) han estat factors que poden haver influït en la decisió de Google de tancar el seu lector.

Tanca Google Reader però no la possibilitat de seguir fent que, via RSS, la informació dels blocs i altres canals de notícies ens arribin, en comptes d'anar-les a cercar. Algunes alternatives a Google Reader són:

Feedly
Pulse
The Old Reader
- Netvives
NewsBlur

D'entre totes aquestes la que sembla haver-se posicionat millor com a alternativa a Google Reader és Feedly, que funciona molt bé tan en la seva versió per a ordinador com de dispositiu mòbil (smartphone o tablet).

Google Reader plega veles... Moltes gràcies per tot, Google Reader!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada