dilluns, 24 de gener del 2011

La necessària reflexió de la Fundació Resilis sobre els fets del menor Mohamed Reda a Salt

Entre les primeres paraules del comunicat de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, arran de la mort del jove Mohamed Reda hi havia una referència a l'entitat que gestiona el centre residencial d'acció educativa (CRAE) que l'acollia, la Fundació Resilis.

El divendres al vespre la Fundació Resilis va emetre un comunicat sobre els fets ocorreguts, publicat ahir diumenge al bloc de Plataforma Educativa (Resilis és una de les entitats del grup Plataforma Educativa), del què m'agradaria destacar el darrer paràgraf:

"D’altra banda, lamentem el tractament sensacionalista i el poc respecte cap al col·lectiu de la infància amb què s’ha tractat el tema des d’alguns mitjans de comunicació, volem convidar els mitjans i serveis d’informació catalans i locals a recuperar el nivell d’autoexigència, rigor i compromís ètic que demana la responsabilitat d’informar".

Aquests dies s'han publicat informacions sobre el centre de menors que no s'ajustaven a la realitat, en qualsevol cas informacions que possiblement no s'havien contrastat prou correctament... S'ha donat a entendre que des del centre es va actuar amb passivitat i permisivitat, posant en dubte la professionalitat de l'acció educativa que s'hi desenvolupa vers els menors acollits...

No voldria caure en l'error de "matar al missatger", però penso que en aquest cas, com en tants altres, no es pot posar en dubte, a no ser que es tinguin prou elements per a corroborar-ho, la professionalitat i qualitat de les persones que treballen en el centre de menors de Salt ni de l'entitat que el gestiona. Aquesta és, penso, una reflexió necessària...

Si voleu saber més sobre la Fundació Resilis, aquí teniu i podeu consultar la memòria del 2009:
Memòria Fundació Resilis 2009_CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada