dimecres, 26 de gener del 2011

La Irresponsabilitat Social Corporativa de l'IB amb la UESarrià en 5 actes


Acte primer:

L'Institut Balmes (IB) ofereix un conveni de patrocini a la Unió Esportiva Sarrià que sembla que pot anar més enllà de la vessant estrictament esportiva (espai educatiu per a la base del club). Fins aquí res que no facin o vulguin fer els clubs esportius: patrocinar la samarreta a canvi d'ingressos per sufragar les múltiples despeses que tenen els clubs (fitxes federatives, desplaçaments, arbitratges...). Fruit d'aquest acord a més a més a través del propietari de l'IB s'aporten jugadors nous amb fitxa (sou) per a reforçar la plantilla.

Acte segon:
L'interès de l'IB amb la UES, o si més no del seu propietari, va més enllà del patrocini del club i, donada la seva condició de dirigent del Girona FC, proposa a la UES que, tal i com han fet altres clubs gironins, s'integri com a secció al Girona FC a canvi d'una major aportació econòmica... L'acord inclou aspectes que, als ulls de la UES, sembla que poden posar en joc la seva independència com a club, amb aspectes més formals (entrada de nous directius a la junta de la UES) i d'altres més simbòlics (escut del Girona FC, denominació equip, colors segona samarreta...)

Acte tercer:
Es produeix un tens i intens debat en el sí de la UES i finalment s'opta per no acceptar la proposta d'integració a l'estructura esportiva del Girona FC. La posició de la Junta de la UES és assumida majoritàriament per l'assemblea i, malgrat les pressions rebudes, es fa forta defensant la seva posició.

Acte quart:
L'IB, possiblement no satisfet amb auesta decisió, denuncia el conveni de patrocini amb la UES per incompliment per part d el'entitat esportiva sarrinenca: els equips inferiors no lluïen el logo de l'IB. L'IB es presenta a un partit d'un equip de la base de la UES amb notari i fotògraf per aixecar acta un dissabte, dies abans que les samarretes, convenientment grafiades, arribéssin al club.Entenent com a rescindit el conveni de patrocini de l'IB a la UES, l'IB amenaça de fer una demanda a la UES si els seus equips juguem amb la samarreta patrocinada per la UES.

Acte cinquè:
Tota aquesta situació fa que l'ambient a Sarrià de Ter s'hagi crispat aquests darrers dies per moments, produint-se fets molt lamentables.


Reflexió final:
El què hauria estat una bona acció de RSC per part de l'Institut Balmes (patrocini d'un club esportiu local, modest, però amb una gran projecció, amb suport a l'esport base, a la formació -alienament amb l'activitat de l'IB-) ha esdevingut un exercici d'Irresponsabilitat Social Corporativa, doncs pel que sembla el patrocini inicial (acte primer) no era més que la pastanaga per l'interès real (acte segon) que després de rebre per part de la UES la decisió que estimaven més adient (acte tercer) han actuat, encara que legítimament (?) amb un nes accions que més aviat tenen un aire de represàlia (acte quart) que ha derivat amb una crispació de l'ambient (acte cinquè).

Així és com, encara aquesta setmana, promociona l'Institut Balmes la seva Responsabilitat Corporativa al seu web:
Imatge: Institut Balmes

No sembla que aquest sigui un bon exemple, com bé explica l'Assumpció Vila al seu bloc, de com una empresa ha de gestionar la seva Responsabilitat Social Corporativa...

Jo, davant aquesta situació, ja he donat el meu suport a la UES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada