dimarts, 27 de novembre del 2007

President Montilla: Any 1

... i tal dia farà un any!.


Doncs ja el fa!. Aquests dies ha fet un any del segon govern catalanista i d'esquerres a la Generalitat, de l'anomenat Govern d'Entesa. Al capdavant del govern hi ha el President José Montilla, el President de la Generalitat de Catalunya.

Aquest govern ha superat les turbulències del govern tripartit, potser amb més dosis de discreció que de gesticulació, potser amb més feina i menys titulars, potser amb una acció política més directa. Em sap greu que del govern tripartit n'hagi quedat només la caricatura del “dragon khan”, ja que la seva pròpia constitució va esdevenir un moment històric pel nostre país i, més enllà de les turbulències, va realitzar l'inici del canvi de polítiques a Catalunya.

José Montilla sembla que va de menys a més. És de verb discret, però no deixa de dir res del què, com a President de la Generalitat, ha de dir. Amb José Montilla aquest govern va per feina i paeix més bé les inevitables diferències entre els partits que formen el govern. Al seu darrer discurs, en motiu del primer aniversari del Govern d'Entesa, va desllorigar la “santíssima trinitat” del govern:
Tenim un president, i no 3. Tenim un govern, i no 3. Tenim un programa, i no 3. Però sí que som 3 forces polítiques diferents, que treballem plegats per un sol poble, per un sol país.
7 Roger Montilla encaixadaMans2 24mar07

Per molts anys President, felicitats govern!.

1 comentari:

  1. Hola Roger
    T'he fet un meme al meu blog, si vols el pots seguir.
    Fins aviat

    Pia Bosch

    ResponElimina