dimecres, 21 de novembre del 2007

Masculinitat


D'un temps ençà s'està obrint un debat al voltant de la masculinitat, de les seves característiques i manifestacions culturals i, fins i tot antropològiques. En el fons el què des d'algunes veus s'apunta és la necessitat de construir i definir un nou model de masculinitat. Són veus que provenen sobretot del feminisme, però no només. N'he sentit a parlar i n'hem debatut en diferents espais, com en l'Àgora per a Directives (aquest dimarts: molt interessant, mereixerà un article), o a l'Escola de Formació Just Casero de la JSC de les comarques gironines.

L'expressió màxima de la masculinitat, en la seva versió més tòpica, seria la del cavernícola, la de l'home patriarca que està al capdamunt de la distribució jeràrquica de la societat, la família, les relacions de parella... No entraré ara i aquí a fons en aquesta qüestió, però sí que vull aturar-me en algunes de les reflexions que ens hem fet des del PSC de Sarrià de Ter en perspectiva del proper 25 de novembre, el Dia internacional contra la violència vers les dones.

Des del PSC de Sarrià de Ter apostem per una nova masculinitat, aquest fet posa en evidència que existeix un concepte de masculinitat que pensem que cal canviar. A partir d'un plantejament inicial i de base, convidem, a través del nostre butlletí Més x Sarrià, a definir i construir entre totes i tots un nou model de masculinitat. Nosaltres entenem que la nova masculinitat ha de ser positiva, respectuosa, no violenta i que treballi per la igualtat d´oportunitats.

El PSC de Sarrià de Ter hem obert un Fòrum de participació a la nostra pàgina web per recollir idees, propostes i reflexions d´homes i dones. Us convidem a entrar-hi i participar-hi!.
Hi ha homes que treballem per la igualtat; pocs homes compartim espais de reflexió en temes d'igualtat destinats a les dones; tampoc generem massa espais propis (d'homes) de reflexió sobre nosaltres mateixos, sobre la nostra masculinitat. Hi ha, però, homes i entitats que sí que es troben i que treballen per la igualtat, com l'AHIGE. El camí dels homes, però, encara té molt recorregut... el de les dones està més avançat...
Totes i tots, però, hem de tenir un objectiu comú, la igualtat d'oportunitats i el respecte.
----------
pd1: aquest diumenge es celebra a Sarrià de Ter la 2a Fira Comercial
pd2: Girona acollirà, aquest proper cap de setmana, la VI Conferència Nacional del PSC, sota el títol Catalunya 2010: Infraestructures, Habitatge i Convivència. El PSC no esquiva els temes, els afronta i debat. Penso que és valenta l'actitud i determinació de, en un moment com aquest, que el PSC no eviti parlar d'intrastructures, d'habitatge i de convivència, precisament alguns dels temes que més preocupen als ciutadans...
pd3: m'ha agradat llegir l'article (barretada!) Crònica d'una presentació anunciada de Quim Curbet que ell mateix va llegir, abans de publicar-lo el Diari de Girona, a la presentació del llibre Mala Premsa de Pep Prieto.
pd4: Joan Vila va participar a la trobada a Girona de la Convenció pel Futur, concretament a la taula Una societat econòmicament dinàmica i socialment justa?. Al seu bloc ha publicat la seva intervenció sota el mateix títol de la taula rodona: Una societat econòmicament dinàmica i socialment justa? .Com sempre amb els escrits d'en Joan, píldores denses de coneixement amb un elevada voluntat pedagògica... En Joan reivindica la indústria com a element imprescindible pel creixement global de l'economia i dels llocs de treball del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada