dijous, 31 d’octubre del 2013

Oriol Ponsatí-Murlà i Jaume Puig, guanyador i finalista del 33è #PremiCasero!


""Totes les estacions de França" només la podia presentar al Premi Casero".

Aquest va ser, per mi, el titular que ens va deixar Oriol Ponsatí-Murlà, figuerenc, editor i doctor en filosofia, guanyador del XXXIII Premi de novel·la curta Just M. Casero. La seva obra va rebre l'elogi del jurat per boca de Josep Ma. Fonalleras i ell, després de reconèixer que tal elogi li feia certa vergonya, s'hi va tornar elogiant el jurat afirmant que "el valor de l'obra només s'aprecia per la lectura de la seva totalitat".

Apreciava Oriol Ponsatí, amb aquest comentari, el fet que el jurat del "Premi Casero" es llegeixi, no com d'altres jurats d'altres premis, totes les obres i fins el final!

Al seu torn Jaume Puig, blanenc i advocat, finalista amb l'obra "L'escala de l'evasió", va agraït també al jurat haver trobat quelcom en la seva obra que els hagués agradat.

La collita d'enguany del "Premi Casero" ens deixa dos guanyadors de comarques gironines i dues obres l'escenari de les quals es situa a França.

L'obra guanyadora té la publicació garantida (es preveu que es presenti a la Llibreria 22 a finals de gener de 2014) i queda obert, com sempre, l'interrogant sobre si es publicarà, també, l'obra finalista. En Guillem Terribas, cor i motor del "Premi Casero" hi va insistir!

L'acte de lliurament del 33è Premi Just M. Casero va servir també per a recordar i homenatjar Juan Luís Panero; de tot el que es va llegir i dir d'ell, fins i tot ell mateix en un vídeo de la presentació de la seva autubiografia "Sin rumbo cierto" a la Llibreria 22, em quedo amb el que el propi Panero va dir d'ell mateix: "la meva autobiografia és la meva obra poètica completa"!

I és que res millor per a descobrir i conèixer un autor que llegir-lo! Aviat podrem fer-ho amb Oriol Ponsatí-Murlà i esperem que també puguem llegir l'obra de Jaume Puig, qui per cert ja té una novel·la publicada!

La del "Premi Casero" 2013 ha estat, sembla, una bona collita!

---------------------------

pd: recull de premsa:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada